Tekindorlar Yeniden Bu Oyununda

Pinterest LinkedIn Tumblr +

2[İlker Gezici’nin Sabah gazetesinde yayınlanan haberini paylaşıyoruz.]

Ünlü tiyatrocu Çetin Tekindor 25 yıl önce “Kim Korkar Hain Kurtan” adlı oyunun başrolündeydi. Şimdi oğlu Hira aynı oyunun yönetmen koltuğunda oturuyor, eski eşi Zerrin Tekindor da başrolde

Oyun Atölyesi’nin yeni oyunu “Kim Korkar Hain Kurttan”‘da rol alan Zerrin Tekindor, Tardu Flordun, Nilperi Özkaya ve Şükrü Özyıldız, önceki günkü gösterim sonrası izleyicilerle söyleşi yaptılar. Elward Albee’nin 1962’de yazdığı oyun; Martha ve George adlı iki orta sınıf evli çiftin, evlerine davet ettikleri yeni evli çiftin üzerinden kendi evliliklerini sorguladıkları, çatışmalı aşk hikâyesini anlatıyor. Oyunun yönetmenliğini Tekindor çiftinin oğulları Hira Tekindor yapıyor. Tekindor “Cahil cesaretiyle böyle bir oyuna atladık ama çok zormuş” derken, oyunda George karakterini oynayan Flordun da “Özel tiyatrolar için Bu oyunu yapmak cesaret işidir” dedi.

MARTHA’YI OYNAMAK İSTEDİM

“Martha” karakterini canlandıran Zerrin Tekindor için oyun farklı bir anlam taşıyor. Oğlu Hira Tekindor’un ilk kez yönetmenlik yaptığı oyunu, 1987-88 sezonunda eski eşi Çetin Tekindor da oynamıştı. Ankara Devlet Tiyatrosu’nda sahnelenen oyunda Tekindor’a Ayten Gökçer eşlik etmişti. Bundan 26 yıl sonra yeniden sahnelenen oyunun kendileri için anlamlı bir tesadüf olduğunu söyleyen Tekindor; “Yıllardır hep Martha’yı oynamak istemiştim. Şimdi oğlumun rejisiyle oynamak nasip oldu. Hira sürekli kendisini geliştiren yurtdışında oyunlar izleyen bir genç. Haluk Bilginer’in teklifiyle bu oyunu yönetti. Oğlumla aynı projede yer almaktan çok mutluyum ama işin açıkçası oyuna cahil cesaretiyle başladık. Çünkü detaylara indikçe gerçekten çok zor olduğunu gördük. Özellikle karakterlerin inişli çıkışlı hallerini yansıtabilmek için çok çalıştık” dedi. Oyunun genç yönetmeni Hira Tekindor da, oyunla tanışmasını şöyle anlattı: “Kim Korkar Hain Kurttan ile tanışmam 10 yaşındayken evde bulduğum George karakterinin repliklerinin altı kırmızı kalemle çizilmiş, sararmış bir metin sayesinde olmuştu. Babamın 1987’de Ayten Gökçer’le birlikte oynadığı teksti bu. Tekstin 136 sayfa olduğunu görünce okumaya cesaret edemedim ama ilerleyen yıllarda hep karşıma çıktı bu oyun. Yine de bir gün bu oyunu yöneteceğim aklımdan hiç geçmemişti. Çevirilerini yaptığım Nehir oyununun provaları sırasından Haluk Bilginer bana bu oyunu yönetmemi teklif etti. Çok şaşırdım. Dünyanın en iyi oyunlarından birini yönetecek olmak çok mutlu etti. Bana bu fırsatı verdiği için kendisine çok teşekkür ederim.

BU ZAMANDA ÇOK ZOR

İzleyicilerin “Martha ve George bu kadar çatışıp didişmelerine rağmen evliliklerini neden sürdürüyorlar?” sorusuna Tekindor; “Deli gibi aşıklar. Birbirlerinin canını yakarak, birbirlerini aşağılayarak yaşıyorlar bu aşkı. Hayata karşı tutunabilmek için sürdürüyorlar bu evliliği” diye yanıt verirken Flordun da “Birbirilerini tamamlıyorlar. Birbirlerinden nefret de etseler aralarında bağ çok güçlü ve kopamıyorlar. Günümüzde olsa çoktan ayrılırlardı. Çünkü artık insanlar daha bireysel yaşıyor ve bu zor ilişkiyi kaldıramayabilirlerdi” dedi.

Sabah

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.