Tiyatro Dostluğu Kuruluyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

cocuklar_icin_tiyatro_dostlugu_kuruluyorDevlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’ne bağlı İzmir Devlet Tiyatrosu ile Maska Kukla Tiyatrosu, karşılıklı oyun değişimini öngören özel bir projeyi hayata geçiriyor.

Türkiye ile Polonya arasındaki diplomatik ilişkilerin 600. yıldönümü nedeniyle gerçekleştirilecek olan proje ile iki ülkenin çocuk tiyatroları arasında kültür köprüsü kurulması hedefleniyor.

Polonya’nın çocuk ve gençlere yönelik sekiz devlet tiyatrosundan biri olan ‘Maska Kukla Tiyatrosu’ ile ‘İzmir Devlet Tiyatrosu’, Leh yönetmen Arkadiusz Klucznik tarafından Frances H. Burnett’in dünyaca ünlü ‘Küçük Prenses’ adlı romanından uyarlanan oyunu farklı yorumlarla karşılıklı olarak sergileyecek.

Polonya’nın Krakow şehrinde 16-17 Ocak tarihleri arasında ‘Küçük Prenses” ile iki temsil verecek olan İzmir Devlet Tiyatroları, temsillerin ardından ‘Geleneksel Türk Tiyatrosu’ başlıklı bir seminer ve atölye çalışması gerçekleştirecek.

POLONYA ÇOCUK TİYATROSU’NDA 23 NİSAN TEMSİLİ

Oyun değişim projesinin ikinci ayağında ise ‘Maska Kukla Tiyatrosu’23 Nisan Çocuk Bayramı dolayısıyla İzmir’e gelecek.

Konak Sahnesi’nde dört ayrı temsille sahnelenecek olan oyunun ardından konuk sanatçılar da Türk meslektaşları gibi atölye çalışmaları gerçekleştirecek ve çocuklarla hem teorik hem pratik bilgileri paylaşacaklar.

Çocuklara farklı kültürlerden seslenme imkânı sunacak değişim projesi her iki ülkenin sanatçılarını aynı sahnede buluşturmuş olacak.

AKÜN SAHNESİ’NDE ÇOCUK SERGİSİ

Krakow Maska Kukla Tiyatrosu’nun Türkiye’deki ikinci durağı ise Ankara Devlet Tiyatroları olacak.

“10. Ankara Küçük Hanımlar, Küçük Beyler Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali” kapsamında 24-29 Nisan tarihleri arasında Ankara’ya gelecek olan tiyatro Akün Sahnesi’nde ‘Küçük Prenses’ ve ‘Blee’ adlı oyunları sergileyecek.
Gösterimlerin ardından Leh konuklar, çocuklara sanatı ve tiyatroyu sevdirmeye yönelik olarak atölye çalışmaları gerçekleştirecek ve bir de sergi düzenleyecek.

Beyazgundem

Paylaş.

Yanıtla