Tiyatro Sporu ile Yaratıcılıklarını Keşfettiler

Pinterest LinkedIn Tumblr +

tiyatrohane-642x300İzmir’in önde gelen sanat eğitim kurumlarından Tiyatrohane’nin düzenlediği Tiyatro Sporu etkinliğine katılan öğrenciler ve profesyonel oyuncular yaratıcılıklarının sınırlarını keşfettiler.

Tiyatrohane’nin İzmir’deki merkezinde gerçekleştirilen ve danışmanlığını Prof. Dr. Özdemir Nutku’nun, moderatörlüğünü ise Uzman Başak Erem ve Ege Üniversitesi Öğretim görevlisi Erdem Erem’in yaptığı Tiyatro Sporu etkinliğine katılan yaklaşık 50 kişi unutamayacakları bir deneyim yaşadı. Etkinlikte yaratıcılıklarının sınırlarını zorlayan katılımcılar hem öğrendiler hem de eğlenceli bir gece geçirdiler.

Uzman Başak Erem, günlük yaşamda herkesin yaratıcı düşünmeye ihtiyacı olduğunu ve bu nedenle kişinin bu tür etkinliklerle yaratıcılığını geliştirmesi gerektiğini belirtti. Modern doğaçlama tiyatronun bir türü olan tiyatro sporunun en temel özelliğinin seyircinin aktif katılımı olduğunu dile getiren Erem, “Bizim yaptığımız bu etkinlikte katılımcılar hem oyuncu hem de seyirci görevi üstlenerek sürecin iki tarafında da yer alıyorlar. Bu şekilde her iki farklı bakış açısını da görmüş oluyorlar” dedi. Katılımcıların yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını ifade eden Erem, önümüzdeki günlerde daha geniş katılımlı bir etkinlik düzenlemeyi planladıklarını dile getirdi.

HaberHürriyeti

Paylaş.

Yanıtla