Xavier Durringer’den Yazarlık Atölyesi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

imagesMimesis Haber / Fransız çağdaş oyun yazarı ve yönetmen Xavier Durringer, GalataPerform ve Fransız Kültür Merkezi işbirliğiyle Yeni Metin Yeni Tiyatro projesi kapsamında İstanbul’a geliyor. Durringer, 8 Şubat Cumartesi günü 13.00-17.00 saatleri arasında GalataPerform’da “Tiyatro ve Sinema Arasında Yazın”  üzerine bir yazarlık atölyesi gerçekleştirecek.

Xavier Durringer Kimdir?

Genellikle oyunlarında acı dolu hikayeler üzerinden aşk ve sevgi duygularını dolambaçlı insan hikayelerini irdeleyen Durringer’nin Fransa’da Editions Théâtrales’de yayımlanan oyunları birçok dile çevrilmiştir. Avignon Festivali’nin düzenli konuğu olan Durringer, direktörü olduğu La Lézarde Tiyatro Topluluğu için oyunlar yazmakta ve sahnelemektedir. Sinema yönetmenliği de yapan Durringer’nin Denis Podalydès’in başrolünü oynadığı Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin hayatını anlattığı son filmi “La Conquête” 2011 yılında Cannes Film Festivali’nde gösterilmiştir.

“Tiyatro ve Sinema Arasında Yazın”

Durringer hem oyun yazarı hem de senaryo yazarı olarak kendi deneyimlerinden yola çıkarak gerçekleştireceği atölyede oyun metninin yapısından başlayarak oyun metniyle senaryo metninin kesişen, benzeşen ve farklılaşan özelliklerine değinecek.

Kayıt için Ayrıntılı Bilgi:

Atölye 8 Şubat Cumartesi 13.00- 17.00 saatleri arasında gerçekleşecektir. Atölye Fransızca olacaktır ve ardıl çeviri yapılacaktır.


8 Şubat Cumartesi 13.00-17.00

 YER: 

GalataPerform

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.