Çalıkuşu, ABD’de Sahne Alıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

4New York Türk Amerikan Sanat Topluluğu (TAASNY), Reşat Nuri Güntekin’in önemli eseri Çalıkuşu tiyatro oyunuyla New York’ta seyircisinin karşısına çıkıyor.

New York Türk Amerikan Sanat Topluluğu (TAASNY), Reşat Nuri Güntekin’in önemli eseri Çalıkuşu tiyatro oyunuyla New York’ta seyircisinin karşısına çıkıyor.

15 Mart”ta Manhattan Park West Salonu’nda Türkçe sahneye konulacak Çalıkuşu, Amerikalı seyircilerin anlayabilmesi için İngilizce alt yazıyla sunulacak.

Türkiye Cumhuriyeti New York Başkonsolosluğu, Kültür ve Tanıtma Ataşeliği ve Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu’nun (TADF) desteklediği oyun, New York gösterilerinin ardından Philadelphia, Washington DC, Los Angeles ve Boston şehirlerine turneye çıkarak Amerika’nın değişik yerlerinde yaşayan Türklerle buluşacak.

İpek Kadılar’ın oyunlaştırdığı Çalıkuşu’nu TAASNY’nin kurucu Başkanı İbrahim Yazıcı yönetiyor. 15 oyuncunun rol aldığı tiyatro oyununda başrolü Çalıkuşu karakterini, ödüllü tiyatro sanatçısı Dilek Aba canlandırıyor. Kamran, karakterini ise yine bir diğer ödüllü tiyatro sanatçısı Ali Ozan Akın, oynuyor.

2008 yılında ABD’de kurulan TAASNY, daha önce, Kanlı Nıgar, Sen Olmasaydın, Hisseli Harikalar Kumpanyası, Ali Baba ve Kırk Haramiler, Keşanlı Ali Destanı ve Uçan Adam eserleri seyirciden büyük ilgi gördü.

Haberyurdum

 

 

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.