Figaro’nun Düğünü Son Kez Sahnelendi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

figaroAntalya Devlet Opera ve Balesi, Mozart’ın ünlü eseri “Figaro’nun Düğünü”nü son kez sahneledi. Haşim İşcan Kültür Merkezi’nde ANTDOB sanatçılarının performansıyla sahnelenen “Figaro’nun Düğünü” operasına sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.

Rus rejisör Alexander Titel tarafından sahneye konulan eserde, orkestrayı Artem Makarov yönetirken, koro şefliğini Caner Ruhselman üstlendi. Eserin dekor tasarımını Tayfun Çebi, kostüm tasarımını Ayşegül Alev, koreografi düzenlemesini Arkın Zirek ve ışık tasarımını Mustafa Eski yaptı.

Eser, İspanya’da, Almaviva Kontu’nun sarayında bir günde geçen komik olayları konu alıyor. Zamanın geleneksel feodalite hakkı ile aşk, ihanet, sadakat gibi evrensel konuların eğlenceli bir üslupla ele alındığı eserde, Serhat Konukman “Kont Almaviva”, Nurdan Aydın “Kontes”, Aslı Ayan “Susanna”, Umut Tarık Akça “Figaro”, Ebru Kaptan “Cherubino”, Medine Tuganova “Marcelina”, Şafak Güç “Bartolo”, Devrim Demirel “Basilio”, Metin Yakar “Don Curzio”, Heyecan Ceylan Yakan “Barbarina” ve Taner Ölçen “Antonio” rolleriyle sanatseverlerin karşısına çıktı.

Haberler

Paylaş.

Yanıtla