“Kırmızı Fularlı Kız” Tiyatro Oyunu Oldu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

cumhuriyetAntalya’da katıldığı Gezi direnişi eylemleri nedeniyle 2 Ekim 2013 günü tutuklanan, sorgusunda taktığı kırmızı fuların sosyalizmi simgelediği ifadesiyle karşılaşan 20 yaşındaki Ayşe Deniz Karacagil’in, 4 ay 6 günlük cezaevi hayatı tiyatro sahnesine taşındı. Türkiye’nin ‘kırmızı fularlı kız’ olarak tanıdığı Ayşe Deniz için Samsun’da bulunan Avangart Sanat ekibi tarafından hazırlanan ‘Kırmızı Fularlı Kız’ adlı tiyatro oyunu, 18 Şubat Salı günü Samsun’daki Avangart Sanat Merkezi’nde sahnelenecek. Adalet tanrıçası Themis heykelinin gözlerinin kırmızı fularla kapatıldığı bir afişle duyurusu yapılan ‘Kırmızı Fularlı Kız’ tiyatro gösterisi, 7 kişilik ekip tarafından hazırlandı. 3 oyuncunun sahneye çıkacağı gösteri süresince seyirciler interaktif olarak oyuna dahil edilecek.

 EN SERT OYUNLARDAN BİRİ OLACAK

18 yaşın altındakiler, kalp rahatsızlığı ve kapalı yerde kalma korkusu olanların alınmayacağı tiyatro gösterisine ilişkin bilgi veren Avangart Sanat’ın kurucusu Fatih Küçük, oyunun bugüne kadar Türkiye’deki en sert oyunlardan biri olacağını söyledi. İnteraktif olacağı için salondaki bütün seyircinin oyuna katılacağını ve Ayşe Deniz’in yaşadıklarına dair empati kurabilecekleri sahnelere yer verileceğini anlatan Küçük, ‘Kırmızı Fularlı Kız’ tiyatro gösterisiyle, Türkiye’deki güncel yaşananları ve özellikle de Ayşe Deniz’in düştüğü durumu sanatla gözler önüne sermek istediklerini anlattı.

Avangart Sanat’ın 2010’da kurulduğunu belirten Küçük, ticari olmayan ve belirli bir ideoloji veya bir siyasi görüşe değil halka hitap eden bir sanat merkezi olduklarını ifade etti.

Cumhuriyet

Paylaş.

Yanıtla