Kukla ve Kuklacılar Sergisi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Puppet MasterSemih Yolaçan’ın ‘Kuklalar-Kuklacılar’ adlı fotoğraf sergisi Ankara’da Goethe Enstitüsü Sergi Salonu’nda meraklılarıyla buluşmaya başladı. 15 Şubat’a kadar sürecek sergide Türkiye’den beş, yurt dışından altı farklı kuklacının kuklalarıyla birlikte fotoğrafları sergileniyor olacak.

Fotoğraf Sanatçısı Semih Yolaçan ve Kukla Sanatçısı Haluk Yüce’nin üç yıllık ortak çalışmasından seçilmiş yirmi altı fotoğraftan oluşan bu sergi KUKSADER (Kukla, Karagöz, Gösteri ve Sahne Sanatları Derneği), Ankara Goethe Enstitüsü ve Tiyatro Tempo’nun ortak olarak hazırladıkları bir etkinlik. Uluslar arası platforma taşıyarak yabancı kuklacılarla da yapılan çalışmalar sergiyi zenginleştirirken ‘kukla sanatının’ gücüne vurgu yapılıyor. Kukla ve Kuklacı arasındaki görünmez bağı ve enerji akışını bir fotoğraf karesinde görünür kılabilme serüveni bu sergiyi ortaya çıkartırken ’çocuksu’ bulunan kuklanın da ‘sanatsal ve estetik’ boyutunun altı çiziliyor. KUKSADER Başkanı Haluk Yüce son yıllarda tüm dünyada kuklacıların bir yandan kuklanın sanatsal yanını göstermeye çalışırken, diğer yandan da ‘kukla sadece çocuklar için değildir’ sloganını duyurmaya çalıştıklarına vurgu yapıyor. “Biz de Semih Yolaçan’la birlikte yaptığımız bu sergi çalışmasıyla diyoruz ki, fotoğraf sanatından da eski olan ‘kukla sanatının’ estetik yanını bir ölçüde de olsa ‘fotoğraf sanatının’ estetik gücüyle meraklılarına sunabiliriz” diyen Haluk Yüce hem fotoğraf hem de kukla meraklılarını sergilerine beklediklerini söylüyor.

Fotoğrafın kısacık bir zaman dilimini yansıttığını belirten fotoğraf sanatçısı Semih Yolaçan çocukluğumuzda bizi etkileyen bu büyüleyici dünyanın yetişkin hayatımıza uzantısını çekimler sırasında ‘doğru anı yakalayarak’ kalıcılaştırmaya çalıştığını söylüyor.

Aynı zamanda Tiyatro Tempo’nun Genel Sanat Yönetmeni olan Haluk Yüce Ankara Goethe Enstitüsü’nün desteği ile yaptıkları gençlere yönelik iki kukla oyunu (‘Kazandık’, ‘Bavuldaki Hayatlar’) çalışmalarının bu kukla fotoğrafları sergisi serüveninin de başlangıcı olduğunu belirtiyor ve sergiyi de onlarla birlikte, onların mekanında açmış olmanın çok anlamlı olduğuna vurgu yapıyor.

Sanatçılar Semih Yolaçan ve Haluk Yüce sergi  duyurusunda ve katalogda “Güncelin sıradanlığına, sokakta akıp giden rutin hayata “dur” diyebilmenin keyfi kuklanın gücünde saklıysa… gelin, iplere birlikte dokunalım!” diyerek herkesi bu ilginç sergiye davet ediyor.

İletişim için:

Haluk Yüce :0532 492 98 11

Semih Yol açan: 0532 351 66 41

Goethe Enstitüsü

Sibel Ekmekçioğlu: 0312-4195283

Sergi : 07-15 Şubat
Yer :  Goethe-Institut Ankara (Alman Kültür Merkezi) Sergi Salonu
Atatürk Bul. No: 131 Bakanliklar-Ankara

Paylaş.

Yanıtla