Mehmet Özgür’e ‘Sayıştay’ İncelemesi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

23091577Sayıştay’ın Antalya Büyükşehir Belediyesi’ndeki finansal faaliyetlerle ilgili hazırladığı denetleme raporuna Muhteşem Yüzyıl, Çalıkuşu, Suskunlar, Bana Bir Soygun Yaz, Tepenin Ardı gibi önemli projelerde yer alan ünlü sinema, tiyatro ve dizi oyuncusu Mehmet Özgür de girdi.

MEVZUATA AYKIRI ÖDEME

Raporda Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu’nda (ABT) işçi statüsünde ve oyuncu kadrosunda bulunan Özgür’e dizi, film gibi projelerde yer alması için Büyükşehir Belediye Tiyatrosu Yönetim Kurulu tarafından izin verildiği ancak maaşının mevzuata aykırı biçimde ödenmeye devam ettiği bunun da kamu zararına neden olduğu vurgulandı.

İZİNLİ AMA PARA ALDI

Sayıştay Denetçi görüşünde ise şu ifadelere yer verildi: “4857 sayılı İş Kanunu’nun 32’inci maddesine göre; genel anlamda ücret, bir kimseye bir iş karşılığında işveren veya üçüncü kişiler tarafından sağlanan ve para ile ödenen tutardır. Söz konusu izinler ücretli izin halleri arasında sayılmamıştır. Bu itibarla; söz konusu personele (Mehmet Özgür) Tiyatro Yönetim Kurulu’nca izinli sayıldığı tarihlerde ücret ödenmesi mümkün değildir. Ancak Özgür’e 27 Ocak-31 Temmuz tarihleri arasında maaş ödemesi yapılarak kamu 12 bin 501 lira zarara uğratılmıştır.”

HATA YAPMIŞIZ

Özgür’ün Sayıştay raporunda isminin geçmesiyle ilgili süreci değerlendiren ABT Genel Sanat Yönetmeni Müfit Kayacan, “Böyle bir durum yaşandı ve yapılan bir şikayet neticesinde denetçiler konuyu inceledi. Biz mevzuatı yorumlamakta hata yapmışız. Doğal olarak bu konu kamu zararı olarak karşımıza çıktı. Zaten ödenen miktar Özgür’den geri tahsil edildi. Denetçiler de gayet iyi niyetli çalıştı ve gerekeni yaptılar” diye konuştu.

MEHMET ÖZGÜR KİMDİR?

İstanbul Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nden mezun olan Mehmet Özgür, sanat yaşamına, Antalya’da bir dil kursunda katıldığı tiyatro etkinliğiyle 1988 yılında başladı. Ertesi yıl Antalya Halkevi’nde tiyatro çalışmalarını sürdürdü. Daha sonra 1993 yılında Antalya Devlet Tiyatrosu’nda görev alan sanatçı, ilk kez 2004 yılında kamera karşısına geçerek, bir televizyon dizisinde rol üstlendi. En son Takoz İrfan rolüyle oynadığı Suskunlar dizisinde büyük ün kazandı. Çeşitli televizyon dizileri ve sinema filmlerinde oyunculuk yapan Özgür, ayrıca bazı tiyatro oyunlarında yönetmenlik de yapmıştır.

Hürriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.