Reduced Shakespeare Company Yasağı Kalktı

Pinterest LinkedIn Tumblr +
UnknownMimesis Çeviri-Haber / Kuzey İrlanda’da Reduced Shakespeare Company’nin The Bible:The Complete Word of God [İncil: Tanrının Sözlerinin Tamamı] isimli komedi oyunu “dine küfrettiği” gerekçesiyle Newtownabbey’s Democratic Unionist konseyi tarafından yasaklanmıştı. Aynı konseydeki bazı üyelerin oylarını değiştirmesi ile yasağın kaldırılmasına karar verildi.
Konsey Başkanı Fraser Agnew “toplumda doğru olanların muhafızları olarak bir tavır almalıyız” açıklamasını yaptıktan bir süre sonra oyunun sergilenmesi durduruldu. Sansür İndexi’nden Padraig Reidy bu kararı “şaşırtıcı” bulduğunu belirtmişti.
1995’te yazılan oyun o dönemde de oynanmıştı. Oyunun program dergisinde oyun tanıtımı “İncir yaprağından Kıyamet Gününe şefkatli ve alakasız bir lunapark treni yolculuğunda çocuklar dini sorularla boğuşuyorlar: Adem ve Havvanın göbek deliği var mıydı? Musa gerçekten Charlton Heston’a benziyor muydu?” şeklinde yapılmış.
Sinn Fein meclis üyesi Gerry O’Reilly şöyle demişti “Bu açıkça bazı konsey üyelerinin kendi dini görüşlerini dayatmasıdır.”
Kaynak: Independent ve Guardian
Gökhan Gökçen Mimesis
Paylaş.

Yanıtla