Romanlara Tiyatro Kursu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

907878_detayTekirdağ Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce Roman vatandaşlara yönelik, tiyatro kursu düzenlendi.

Aydoğdu İlköğretim Okulunda verilen kursa 22 kursiyer katıldı. Birgül Örnek ve Senem Batır eşliğinde eğitim alan kursiyerlerden oluşan tiyatro grubu, Türk sinemasının unutulmaz filmleri arasında yer alan “Gırgıriye”yi tiyatro haline getirerek sahneleyecek.

Roman vatandaşlar haftanın 10 saati, tiyatro oyununa hazırlanıyor. Çalışmalar sırasında Romanların şiveleri ve sergiledikleri enerji dikkat çekiyor.

Tekirdağ Roman Kültürünü Yaşatma Ve Müzisyenler Derneği Başkanı Ümit Satılmış, Anadolu Ajans muhabirine yaptığı açıklamada, tiyatro grubunun eylül ayı içerisinde izleyicilerin karşısına çıkacağını söyledi.

Roman vatandaşlarının dışlanmış ve ötekileştirilen toplum olmaktan kurtarılması gerektiğini belirten Satılmış, “Romanlar, bu tür etkinliklerle sosyalleşecek” dedi. Satılmış, tiyatro oyunuyla Romanların kendi hayatını oynamasını ve hayatlarını Türkiye’ye tanıtmayı hedeflediklerini ifade etti.

İlk deneyimleri olduğu için daha önce çekilmiş bir filmi sahnelemeye karar verdiklerini aktaran Satılmış, şöyle devam etti:

“İyi oyuncular var. Zaten onların hayatı roman. Hiçbir şey yapmasalar da sahnedeki duruşları gerçekten güzel. Tabii ki bir eğitimden sonra daha iyi olacak. Şu anda eğitim aşamasındalar. Replikleri ezberlemeye çalışıyorlar. Müziklerin de oturmasıyla sanırım güzel bir oyun çıkacak. Gırgıriye’yi en güzel şekilde canlandırmaya çalışacağız.”
Satılmış, destek verilmesi halinde Romanların da güzel bir çizgileri ve sosyal yaşantıları olacağını belirterek, tiyatro grubuyla turneye çıkmak istediklerini kaydetti.

Halk Eğitim Merkezi tiyatro eğitmeni Birgül Örnek ise Romanlarla tiyatro çalışması yapmanın çok eğlenceli olduğunu söyledi.

Eğitimin 176 saat süreceğini belirten Örnek, “Özellikle oynanmış bir oyun seçmek istedik. Roman vatandaşlarımız gerçekten yetenekli. Hepsinde doğuştan gelen bir yetenek var. Çalışmalarımız mart ayında bitecek. Bu tür çalışmaları daha fazla görmek istiyoruz” diye konuştu.

Beyaz Gazete

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.