Berkin Elvan’ın İsmi Tiyatro Salonuna Verildi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

theatre-mask1İstanbul’daki Gezi Parkı odaklı eylemlerde yaralandıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın ismi, Antalya’da yeni açılan Bülent Ecevit Kültür Merkezi’ndeki tiyatro salonuna verildi.

Büyükşehir Belediyesi’nin Karaalioğlu Parkı’nda yapımını tamamladığı Bülent Ecevit Kültür Merkezi düzenlenen törenle açıldı. Törende konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Türkiye’de Sendika Kanunu’nun CHP tarafından yasalaştırıldığını, bunun mimarının da rahmetli Bülent Ecevit olduğunu söyledi. Seçimlere 15 gün kaldığını hatırlatan Akkaya, “Ülkeyi bölmeye çalışıyorlar, kan üzerinden siyaset yapmaya çalışıyorlar. Bülent Ecevit ve Berkin Elvan’ın adının burada yaşatılması onur verici” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ise kültür merkezinin 2003 yılında bir yarışmada projelendirildiğini ancak çeşitli nedenlerl bugün faaliyete geçebildiğini söyledi.

Akaydın, merkezde Beydağları ve Akdeniz manzarasının aynı anda görülebildiğini ifade ederek, merkezin 2 bin 600 metrekare örtülü alana, tiyatro salonuna, kafeteryaya, sergi alanlarına, restorana, fuaye alanlarına sahip olduğunu bildirdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin kentte açtığı üçüncü kültür merkez oldu değinen Akaydın, “Bülent Ecevit adını burada yaşayacağımız için mutluyuz. Berkin Elvan’ın adını da merkezdeki tiyatro salonuna verdik. Ecevit de karaoğlan, Berkin Elvan da karaoğlan. Merkezde iki tane karaoğlanın adı yaşayacak. Her ikisi de Antalya insanının gönüllerinde taht kurmuş insanlar. Merkezin kent kültürüne olumlu katkılar yapacağına inanıyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Akkaya, Akaydın ve beraberindekiler merkezin açılış kurdelesini keserek gezdi.

Haberciniz

Paylaş.

Yanıtla