Cumhurbaşkanı Gül: Tiyatro, Etkili Bir İletişim aracı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

tiyatromaskeCumhurbaşkanı Abdullah Gül, tiyatronun, hoşgörü ve barış diliyle insanları bir araya getiren, farklılıkları tek bir sahnede buluşturabilen, toplumlar ve kültürler arası barış köprüsü kuran etkili bir iletişim aracı olduğunu söyledi.

Dünya Tiyatro Günü nedeniyle mesaj yayınlayan Cumhurbaşkanı Gül, “Hızlı değişim ve dönüşümlerin yaşandığı günümüz dünyasında, ülkelerin gelişmişlik seviyesi, ekonomik verilerin yanı sıra bilim, kültür ve sanat alanlarındaki üretimleri, başarıları dolayısıyla evrensel uygarlığa katkılarıyla ölçülmektedir. Kültür ve sanat, toplumun sağlıklı gelişmesinin, yeniliklere uyum sağlamasının, dünyayla bütünleşmesinin önemli araçlarındandır. Sanat ve sanatçıya hak ettiği değerin verilmesi ve Türkiye’nin adının bu alanda üretilen eserlerle anılması, ülkemizi zenginleştirecek en önemli unsurlardır.” dedi.

“TİYATRO, SANATIN EN GÜÇLÜ DİSİPLİNLERİNDEN”

Hayata dair her şeyi insana anlatan, bir ayna görevi üstlenerek farkındalık oluşturan, etkili anlatım gücüyle gerçekleri ifade eden tiyatronun, sanatın en güçlü disiplinlerinden birisi olduğuna işaret eden Gül, mesajını, “Tiyatro, hoşgörü ve barış diliyle insanları bir araya getiren, farklılıkları tek bir sahnede buluşturabilen, toplumlar ve kültürler arası barış köprüsü kuran etkili bir iletişim aracıdır. Amacımız iyiye, doğruya ve güzele ulaşmak olduğunda, çocuklarımızı ve gençlerimizi erken yaşlarda tiyatroyla buluşturmak elzemdir. Eğitici, öğretici ve eğlendirici özellikleriyle tiyatro, eğitimin ayrılmaz bir parçası ve yeni nesillere geniş bir bakış açısı kazandıracak etkili bir yöntemdir.” diye sürdürdü.

“SANAT VE SANATÇININ YANINDAYIM, ONLARI DESTEKLİYORUM”

Gül, bu vesileyle bir kez daha, tiyatronun ilerlemesi ve toplumda kültür ve sanatın gelişmesi için çaba gösteren tüm sanatçıları kutladı. Sanatın ve sanatçının yanında olduğunu, onları desteklediğini vurgulayan Gül, “Bütün tiyatrocularımızın ve tiyatroya emeği geçenlerin Dünya Tiyatro Günü’nü tebrik ediyor, aramızdan ayrılan sanatçılarımızı rahmetle anıyor, vatandaşlarımıza selam ve sevgilerimi iletiyorum.” dedi.

Medya73

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.