Cüneyt Türel İçin Anma Töreni

Pinterest LinkedIn Tumblr +

14146Tüm tiyatroseverleri üzerek 1 Mayıs 2012 tarihinde aramızdan ayrılan Cüneyt Türel, Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen “Ustalara Saygı” toplantısında anılıyor.

Oyun gücü, samimiyeti ve eşsiz sesiyle sahnelerimizin gelmiş geçmiş en önemli ustalarından biri olan Cüneyt Türel için gerçekleştirilecek etkinlik, 17 Mart Pazartesi akşamı, Akatlar Kültür Merkezi’nde saat 20.00’den itibaren takip edilebilecek.

Faruk Şüyün tarafından hazırlanan “Ustalara Saygı” gecesinde oyunculuk macerası “insanı anlama ve anlatma çabası” olarak özetlenebilecek Türel, kaybının ikinci yılında yeniden anılıyor. Canlandırdığı bütün karakterlere şefkatle ve önyargısız yaklaşan Türel, gecede aralarında Aydın Engin, Behiç Ak, Can Gürzap, Dilek Türel Güney, Duygu Sağıroğlu, Elif Türel, Gülriz Sururi, Hasan Kuruyazıcı, Kadir Has Üniversitesi öğrencileri, Köksal Engür, Metin Deniz, Metin Türel, Murat Ersan, Niyazi Dalyancı, Selçuk Yöntem, Tilbe Saran, Umur Bugay ve Zeynep Altıok Akatlı’nın da da bulunduğu ailesi, yakın dostları ve meslektaşlarının anlatımıyla seyircilerle bir kez daha buluşuyor.

Cüneyt Türel’in özel yaşamından ve bütün bir ömrü adadığı tiyatro sahnelerinden fotoğraf ve görüntülerle aramızda olacağı “Ustalara Saygı”da, aktörün sesiyle okuduğu şiirlerden örnekler de dinlenecek.

Sanalbasın

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.