Foça’da Berkin Anısına Tiyatro Oyunu Sahnelendi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

prensYunanlı Kadın Yazar Dido Sotiriyu’nun “Benden Selam Söyle Anadolu’ya” isimli romanından sahneye uyarlanan tiyatro oyunu; Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde sahnelendi.

İzmir Yeryüzü Sahnesi oyuncuları tarafından Haluk Işık’ın yönetimde sahnelenen duygusal tiyatro gösteri; Gezi Parkı olayları sırasında yaralanan ve 269 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra yaşamını yitiren Berkin Elvan’a ithaf edildi.

“Benden Selam Söyle Anadolu’ya’’; Dido Sotiriyu’nun da doğum yeri olan Aydın’ın bugünkü adı Şirince Köyü’nde yaşayan Manolis Aksiyotis ile Türk arkadaşı Şevket’in arkadaşlığını anlatan bölümle başladı. 1.Dünya Savaşı yılları, Rum ve Ermeni asıllı gençlerin Osmanlı ordusuna alınmaları, Anadolu’nun işgali ve Kurtuluş Savaşı ve İzmir’in Kurtuluşu ile biten süreçte yaşanan acılar, o yıllara ait fotoğraf ve dönemin müzikleriyle zenginleştirilerek izleyicilere aktarıldı.

Foça Belediye Başkan Vekili Cenk Bakırlı, Belediye Başkanı Gökhan Demirağ adına; yönetmen Haluk Işık’ı, oyuncuları ve teknik ekibi kutlayarak, teşekkür çiçeği verdi. Bakırlı; “Bundan sonra, Tarih’in; Manolis ve Şevket’in dostluğunun bozulmadığı sayfalardan oluşmasını diliyorum.” dedi.

“Benden Selam Söyle Anadolu’ya’’ isimli oyun; Atilla Tokatlı’nın çevirisiyle ve Hüseyin Kaplan’ın çalışmasından yola çıkılarak yazıldı. Roman, 1982’de Türk- Yunan Barış ve Dostluk Ödülüne değer görülmüştü. Oyunu, topluluğun genel sanat yönetmeni Haluk Işık yazdı ve yönetti. Dido Sotiriyu’yu Yasemin Şimşek Tüzün ve Manoli’yi Yılmaz Tüzün canlandırdı. Aydın Kahveci, İlker Yasin, Aslıhan Işık, Neslihan Erkaya ve Alpay Yurtsevenler’in rol aldığı oyunun müziklerini, Serap Çiğdem Şahin ve Doğukan Yurt düzenledi. Nilay Yıldıran Hastürk’ün yönetmen asistanlığını üstlendiği oyunda; ışık, ses ve görüntü uygulamaları Burak İnanır ve Alp Tuncer tarafından gerçekleştirildi. Döneme ait görüntüler, Halil Hastürk tarafından hazırlandı. Oyunun çevre düzenine, giysilerine ve afişine, ödüllü tasarımcı Aslıhan Işık imza attı.

Medya 73

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.