‘Karşılaşmalar’ Kartal’da Seyirciyle Buluştu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

20140324_2284691_karsilasmalarKartal Belediyesi’nin 27 Mart Dünya Tiyatro Günü kapsamında düzenlediği Tiyatro Festivali’nde Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu (BGST) Karşılaşmalar adlı oyunuyla 22 Mart tarihinde Kartal seyircisiyle buluştu. BGST sanatçıları Karşılaşmalar ile Türkiye’de özellikle son on yılda yaşanan geçiş sürecini sahneye taşıyor. Yaşanan toplumsal dönüşümün farklı kesimlerden insanlar üzerinde yarattığı kırılma ve çelişkilere odaklanan ve 2011-2012 yıllarında geçen oyun üç kardeşin kesişen hikâyesini ele alıyor.

2000’li yıllarda yaşanan ve toplumun farklı kesimlerinde büyük etkilere sebep olan geçiş sürecini sahneye taşıyan Karşılaşmalar politik tiyatro örneği olarak dikkat çekiyor.

18 kişilik dansçı ve oyuncu kadrosuna sahip oyunun rejisini Aysel Yıldırım, Banu Açıkdeniz, İlker Yasin Keskin ve Özgür Eren, proje danışmanlığını ise Ömer Faruk Kurhan ile Metin Göksel yaptı. Teatral anlatımın bir bileşeni olarak dans ve müziğe de yer verilen oyun ilk kez 18. İKSV Tiyatro Festivali kapsamında sergilendi. Festival gösterimlerinin ardından yeniden ele alınan oyun çeşitli turnelerle seyirci ile buluşmaya devam ediyor.

İlgi ile izlenen oyunun sonunda, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz adına Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Adem Uçar, Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu oyuncularına teşekkür ederek Kartal’ı simgeleyen plaketi takdim etti.

BGST’nin Yerel Belediyelere Yaptığı Çağrı Kartal’da Karşılığını Buldu

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın her sene özel tiyatrolara verdiği destekten bu sene birçok özel tiyatro gezi eylemlerindeki tavırları sebebiyle yararlanamadı. Bu girişimi seküler tiyatronun tasfiyesinin yeni bir ayağı olarak gören Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu hem hukuki yollardan mücadele ederek hem de diğer tiyatro gruplarıyla birlikte başlattığı bir kampanyayla bu konuyu gündemde tutuyor. Yayınladığı bildiriyle halkı tiyatroları yalnız bırakmamaya ve yerel yönetimleri de salonlarını özel tiyatrolara açarak destek vermeye davet eden topluluğun bu çağrısına Şişli Belediyesi’nin ardından Kartal Belediyesi de olumlu yanıt vermiş oldu.

Zeynep Okan / Mimesis Haber

Paylaş.

Yanıtla