Konya Devlet Tiyatrosu Kosova’da Sahne Alacak

Pinterest LinkedIn Tumblr +

221490Kosovalı yönetmen Nafiz Sami Gürcüali’nin yönettiği Konya Devlet Tiyatrosu (KDT) yapımı “39 Basamak” adlı oyun, Kosova Türk Tiyatrosu’nun 78’inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Kosova’da seyirciyle buluşacak.

Türkiye’de çıktığı turnelerin ardından, Kosova’nın Prizren şehrinde Kosova Türk Tiyatrosu’nun 78’inci kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında sahne alacak oyun, 11-12 Mart tarihlerinde iki temsilde sunulacak.

Oyunu sergileyecek ekip, kutlamaların kapanış gecesi 13 Mart’ta, Rumeli Türk Tiyatro Sanatçılar Derneği Başkanı Etem Kazaz ile tiyatro hakkında görüş alışverişinde bulunacak.

39 Basamak

John Buchan ve Alfred Hitchcock’un yazdığı, Nafiz Sami Gürcüali’nin yönettiği oyunun dekoru Emre Satı, giysi tasarımı Fatma Görgü Sarıkurt, ışık tasarımı ise Osman Uzgören’e ait.

Oyun, 1935 Ağustos’unda Richard Hannay isimli kahramanın can sıkıntısını gidermek üzere tiyatroya gitmeye karar vermesiyle başlar. Richard, o gece tiyatroda gizemli güzel Annabella ile tanışır. Kadının gizli ajan olduğunu ve çok gizli görev için İskoçya’ya ulaşması gerektiğini öğrenir. Ancak kadının peşinde olan iki adam buna izin vermeyecektir. Böylelikle Richard, istemeden de olsa kendisini “39 Basamak” isimli gizli görevin içinde bulur. Ve kovalamaca başlar.

Memleket

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.