Limon Dance Company Türkiye’de

Pinterest LinkedIn Tumblr +

limon_dance_company_ilk_kez_turkiyedeModern dansın öncülerinden efsanevi Jose Limon’un kurduğu dünyanın en ünlü dans topluluklarından biri Limon Dance Company iki ayrı repertuvar ile ilk kez Türkiye’ye geliyor.

67 yıllık tarihlerinde modern dansın öncülerinden biri olarak gösterilen ve ilklere imza atan dans topluluğu, ustaları Do­ris Humphrey ve Charles Weidman’ın yolunda yenilikçi bir anlayışla Amerikan Modern dansının evrimleşmesini sağlayan Jose Limon’un mirasını, genç ve çağdaş koreograflarla yarım asırlık bir şölen haline getiriyor.

2008 yılında Jose Limon Vakfı, Ulusal Sanat Nişanı ile ödüllendirilirken, Limon’la 1978 yılında Sanat Direktörü olmadan önce de çok yakından çalışan Carla Maxwell ekibin liderliğini yürütüyor. Topluluk iki ayrı repertuvarla 7 ve 8 Mart tarihlerinde Türkiye’de ilk kez İş Sanat’ta sahne alıyor olacak.

Polonya halk dansı Mazurka referansıyla Chopin’in Mazurkas müziği eşliğinde kahraman halka ithafen yaratılan ‘Mazurkas’, Othello’nun hikayesine gönderme ile ‘The Moor’s Pavane- Tacirin Pavanesi’ ve Rodrigo Pedernairas’ın koreografisiyle ‘Come with me – Benimle Gel’ 7 Mart gecesinin repertuvarında sunulurken, topluluk 8 Mart’ta Kohelet metinlerine göndermelerle, zaman ve insan deneyimi üzerine Limon’un yarattığı ‘There is a Time – Zamanı Var’, sanat direktörü Carla Maxwell’in Jose Limon’a saygı duruşu niteliğindeki ‘Etude – Etüt’, Limon’un 1942 yılında kendisi için hazırladığı efsanevi performans ‘Chaconne’ sahneleniyor.

8 Mart gecesinin performansı da ilk gece olduğu gibi 2012 yılında hazırlanan ‘Come with me – Benimle Gel’ çalışmasıyla sonlanıyor.

Turizm haberleri

Paylaş.

Yanıtla