”Ozon Tabakası”na Yoğun İlgi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ozonBirleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası Ankara Şubesi (BTS) 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliği olarak organize ettiği, ”Ozon Tabakası” adlı tiyatro oyunu TCDD Konferans salonunda izleyici ile buluştu.

Oyuna, birleşik taşımacılık çalışanları sendikası üyeleri, TCDD çalışanları ve çok sayıda tiyatro sever yoğun ilgi gösterdi. Oyunda ozon tabakasına ve çevreye bilinçsizce verilen zararlar anlatıldı.

UNUTULMAZ ANLAR YAŞATTILAR

Oyun sonunda, oyuncuları ve teknik ekibi tebrik eden BTS Ankara Şubesi Eğitim ve Örgütlenme sekreteri İdil Güneyi, “Arslanköy’lü bu kahraman kadınları izlediğimde 8 Mart’ın ruhuna uygun bir örnek bulduğumu düşünmüştüm. Bu direngen, yürekli, azimli ve başarılı kadınlar, Mersin’in bir dağ köyünden gelerek hepimize neler başarabileceğimizi bir kez daha gösterdi.

Sahneledikleri oyun esnasında kah güldük, kah düşündük. Bu oyunu seyircilerle buluşturmak için herkes yapılacak işlerin bir ucundan tuttu. BTS’li olan ve olmayan pek çok kişi maddi manevi destek oldu, küçük kızlarımız emeklerini koydu ve oyunda yer aldılar. El birliğiyle bu etkinliği gerçekleştirirken Arslanköy’lü kadınlar bize unutulmaz anlar yaşattı”diye konuştu.

MUTLU OLDUK

Oyunun yazarı ve yönetmeni Ümmiye Koçak ise, Ankara’da oyunlarına gösterilen ilgilen dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Koçak, ”8 Mart etkinlikleri kapsamında Ankara’ya davet edildik. 2 gün boyunca bizlere ve oyunumuza gösterilen ilgi ve alakadan ötürü başka İdil Güneyi hanıma, oyunumuza destek veren küçük oyunculara ve bizim burada sahne almamıza maddi ve manevi destek olan herkese çok teşekkür ederiz” dedi.

Haberler

 

Paylaş.

Yanıtla