Susturulmuş Kadınlar İçin: 3 Kadın Bin Turna!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

susturulmus-kadinlar-icin-3-kadin-bin-turna--41334453 farklı kadının çok bilindik, bir o kadar da sarsıcı hikayelerini tiyatro sahnesine taşıyan “3 Kadın Bin Turna”; 11 Mart 2014, Salı akşamı 20:30’da Emek Sahnesi’nde, 12 Mart 2014, Çarşamba akşamı 20:00’de ise Hayal Perdesi’nde!

Daha önce yolda, okulda, otobüste, manavda, kafede, düğünde, sinemada, barda, pazarda, çarşıda, evde karşılaştığımız kadınların sadece üçü… Biri, babası yaşında adamla evlendirildiği, biri, bir gün ansızın ortadan kaybolan evladını aradığı, biri, güvenilir insanların varlığına inanıp tecavüze uğradığı için; sustular, susturuldular, susmak zorunda kaldılar. Bir beden tiyatrosu olarak hayata geçen “3 Kadın Bin Turna”; buruşturulup bir kenara atılmış kağıt parçaları gibi, yere düştüğü anda unutulan bu hayatlara dikkat çekmek için yola çıktı.

Kadınlar artık susmasın, susturulmasın, susmak zorunda kalmasın umuduyla perdelerini açan “3 Kadın Bin Turna”; Tiyatro Tatavla’nın ikinci projesi. Konsepti, rejisi ve koreografisi Arda Alpkıray’a ait olan, Eraslan Sağlam’ın danışmanlık yaptığı “3 Kadın Bin Turna”da Ayça Bildik, İrem Erkaya ve Yeşim Egemen Özaydın rol alıyor. Kostümlerini Elif Bayraktar’ın hazırladığı, ışık tasarımını Koray Erhan Doğrul’un yaptığı “3 Kadın Bin Turna”; derdini, bedensel anlatımın önde olduğu performansla tiyatro sahnesine taşıyor.

Tiyatro Tatavla; “3 Kadın Bin Turna” projesiyle, kadına yönelik şiddetle ilgili uluslar arası kamuoyu oluştururken aynı zamanda, dünyada tuhaf bir şekilde yoksunluğu hissedilen “Kadına Yönelik Şiddet Utanç Müzesi”nin İstanbul’da açılması için ön ayak olmayı hedefliyor.

11 Mart 2014, Salı akşamı saat 20:30’da Kadıköy Emek Sahnesi’nde, 12 Mart 2014, Çarşamba akşamı 20:00’de ise Hayal Perdesi’nde sahnelenecek “3 Kadın Bin Turna”ya ait biletler; mekanların gişelerinin yanı sıra Emek Sahnesi için MyBilet’ten, Hayal Perdesi içinse Biletix’ten temin edilebilir.

Milliyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.