Üstün Akmen, Kültür Müsteşarını Kültürlü Olmaya Davet Etti

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ustunakmenMimesis Haber / Kültür ve Turizm Bakanlığı, kamuoyunda tartışılan TÜSAK tasarısı ile ilgili kültür ve sanat alanında faaliyet gösteren sendika, dernek ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerini 3 Mart Pazartesi günü toplantıya davet etti. Türkiye Eleştirmenler Birliği’ne davet mektubu gelmemesi üzerine Üstün Akmen’in yaptığı açıklamayı yayınlıyoruz.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, kamuoyunda tartışılan TÜSAK tasarısı ile ilgili kültür ve sanat alanında faaliyet gösteren sendika, dernek ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerini 3 Mart Pazartesi günü toplantıya davet etti.

Kendilerine davetiye mektubu gönderilmeyen Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Başkanı Üstün Akmen: “Hangi konuda kimleri çağıracağını, kimlere danışacağını bilmeyen bu bakanlık mı yasa yapacak” diye sert tepki gösterdi.

50’den fazla sivil toplum örgütünün ve sendikaların son dakikada alelacele davet edilmelerini de eleştiren Üstün Akmen, çağrının “kerhen” yapıldığını ve “göstermelik” olduğunu öne sürdü.

TÜSAK yasasıyla kültür ve sanatın siyasi iradeye rant kapısı haline getirileceği endişesini taşıdığını söyleyen Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Başkanı, toplantıya katılacak delegelerin çoğuna inandığını söyleyerek toplantının fevkalade esnek ve güvencesiz olacağını iddia etti.

Bakanlığın çağrısını “dostlar alışverişte görsün” deyimiyle yorumlayan Üstün Akmen: “Arkadaşlar Ankara’da çay, kahve içip dönecekler, zira TÜSAK kabul edilemez. Kültür ve sanat özgür, kurumları özerktir” dedi.

Müsteşar Nihat Gül’ün kendilerini toplantıya davet edip etmemesini çok da önemli bulmadığını söyleyen Üstün Akmen: “Varsın o bizi toplantıya davet etmesin. Ben Müsteşarı kültürlü olmaya, sanatı anlamaya davet ediyorum” diye konuştu.

Paylaş.

Yanıtla