YouTube kapatıldı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

fft81_mf2074355

Video paylaşım sitesi YouTube TİB’in kararıyla Türkiye’den erişime engellendi. YouTube’u engelleme gerekçesi, ulusal güvenliği birinci dereceden tehdit olarak açıklandı.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter’ın kapatılmasından sonra video paylaşım sitesi YouTube da Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın kararıyla Türkiye’den erişime kapatıldı. YouTube’u engelleme gerekçesi, ulusal güvenliği birinci dereceden tehdit olarak açıklandı.

TİB’in resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, sitenin TİB tarafından erişime engellendiği belirtildi.

Kararın açıklama bölümünde ayrıca ‘itiraz et’ butonu da yer alıyor. İtiraz butonuna tıklandığında ise “unvan, kimlik bilgileri, iletişim bilgileri ve açıklama” bölümlerinin doldurulması talep ediliyor.

Mahkeme kararı olmadan idari tedbirle alınan karar, Suriye ilgili tapelerin sızmasının ardından geldi. Alınan karar 3G internet erişimi sağlayan GSM operatörleri ile internet erişim hizmeti veren TTNET ve Superonline gibi ISP şirketlerine tebliğ edildi.

Yasaklama kararı, gün içinde operatörler ve şirketler tarafından aşama aşama uygulamaya konacak.

Başbakan Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında, twitter’ın kapatılmasıyla ilgili bir soruya, ‘bunların arkasında YouTube var’ demişti.

Dünyada Flaş Haber

Yabancı haber siteleri Twitter’dan sonra youtube yasağını son dakika haberi olarak geçti. İspanyolca yayın yapan Actualidad.rt.com, TİB’in kapatma kararının hemen ardından “Türkiye, Youtube’ı yasakladı” başlığıyla haberi okurlarına duyurdu. “Hükümet, bir hafta önce uygulamaya koyduğu twitter yasağının yankıları bitmeden bu kez de youtube’u yasakladı” denilen haberde yasağın, bugün yayınlanan ve Suriye’ye saldırı planlarından bahsedilen tapelerden sonra geldiği belirtildi.

Radikal

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.