Zapturapt 21 Mart’ta Kadıköy’de

Pinterest LinkedIn Tumblr +

DSC_0530Noland project 10. yaşını yeni projesi “Zapturapt” ile kutluyor… Noland’in son projesi “Zapturapt” 21 ve 22 Mart’ta Kadıköy Sanat Tiyatrosu’nda seyirciyle buluşuyor.  2004 yılından beri bağımsız olarak projeler üreten noland’ın sOYUN, Kâğıt Gemi, Onlar, Parantez, Saat Kaç gibi projeleri, çağdaş dans temeline oturan ve müzik, video, tiyatro gibi farklı sanat disiplinleri ile girişilen ortaklıkların ürünü.

“Zapturapt”ın koreografisi Esra Yurttut’a ait, dramaturjik işbirliğini Evren Erbatur ile kurarken, müzik tasarımını noland’ın pek çok projesinde yer alan Anıl Karaoğlu üstleniyor. Gösterinin oyuncu/dansçı kadrosunu ise Salih Usta, Mertcan Semerci, Cemil Can Yusufoğlu ve Melis Tuzcuoğlu oluşturuyor.

Askeri eğitim ve bale eğitimi arasındaki benzer disiplin anlayışından yola çıkan “Zapturapt”, daha geniş bir perspektifte disiplin ve özgürlük kavramlarının birbirine zıt görünen doğaları arasındaki “insan oluş”la ilgilenir. Zapturapt’ın temel düşüncesi olan “bedene ve algıya müdahale edilme hali” ilk kez 2010 yılında Dis.Ko adı altında sahnelenmiştir. Proje şimdi, yeni bir koreografi, yeni bir dramaturjik öneri ve yeni oyuncularla seyircilerinin karşına çıkıyor…

Bugüne kadar birçok başarılı projeye imza atan noland, bu kez sizlere de bu başarıya ortak olma imkanı sunuyor. Siz de sanat adına atılan bu güzel adımları takdir ediyor, yurt dışındaki festivallerde özgün projelerle var olmamızdan gurur duyuyor ve bu girişimlerin devam etmesini gönülden diliyorsanız, “Zapturapt”a http://www.indiegogo.com/projects/zapturapt linkinden dilediğiniz miktarda katkıda bulunabilir ve özel hediyelerin sahibi olabilirsiniz.

Bilgi ve iletişim için:

ZAPTURAPT on vimeo:

http://vimeo.com/87754574

noland:

https://www.facebook.com/groups/260696924003188/

esrayurttut@yahoo.com

nolandproject@gmail.com

KaST (Kadıköy Sanat Tiyatrosu)

Adres: Caferağa Mah.Neşet Ömer Sokak No 9/3  Kadıköy- İSTANBUL
(Akmar Pasajı Rıhtım çıkışı Ada Kitabevi 3. kat)

Telefon:  0505 722 76 73   /   0535 813 12 11

Paylaş.

Yanıtla