11.Orhan Asena Yerli Oyunlar Tiyatro Festivali

Pinterest LinkedIn Tumblr +

dttDevlet Tiyatrolarınca (DT) düzenlenen ”11.Orhan Asena Yerli Oyunlar Tiyatro Festivali”, 5-26 Nisan’da Diyarbakır’da tiyatro severlerle buluşacak.

DT Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Diyarbakılı oyun yazarı Orhan Asena’nın anısına adanan festivalde bu yıl İstanbul, Bursa, Diyarbakır, Sivas, Antalya, Konya, Adana, Van devlet tiyatroları ve Mersin Opera ve Balesi seçkin eserlerini sunacak.

Kültürü ve onu oluşturan değerleri yaşatma, tanıtma sorumluluğuyla Türk tiyatrosunun ulusal üslubunu oluşturacak oyun yazarlarını destekleyen DT, bu amaç doğrultusunda 11 yıldır Orhan Asena Yerli Oyunlar Tiyatro Festivali’ni gerçekleştiriyor.

Festivalde DT’nin 8 bölgeden 9 farklı oyunla 21 temsil verecek. Mersin Opera ve Balesi ise festivalde “Lüküs Hayat” müzikaliyle sahne alacak.

Festival programı şöyle:

5, 6 ve 7 Nisan tarihlerinde İstanbul DT yapımı “Çöl Fırtınaları (Selahaddin Eyyübi)”, 8 ve 9 Nisan’da Bursa DT yapımı “Tohum ve Toprak”, 10 Nisan’da ”Lüküs Hayat” temsil verecek.

11 Nisan’da Diyarbakır DT’nin ”Beceriksizler” oyunu, 12 ve 13 Nisan’da Sivas DT’nin ”Yunus Emre”si, 14 ve 15 Nisan’da İstanbul DT’nin “Kuyruklu Yıldız Altında Bir İzdivaç” eseri seyredilebilecek.

16, 17 ve 18 Nisan’da Antalya DT yapımı “Ayakta Durmak İstiyorum”, 19 ve 20 Nisan’da Konya DT yapımı “Ayyar Hamza”, 21 Nisan’da Diyarbakır DT yapımı çocuk oyunu “Neşesaçan” izlenebilecek.

22 ve 23 Nisan’da Adana DT ”Çöplük” oyunu sahne alırken 24, 25 ve 26 Nisan tarihlerinde ise Van DT’nin ”İki Kalas Bir Heves” adlı yapımı Orhan Asena Sahnesi’nde seyircinin karşısına çıkacak.

 Haberahval

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.