“Dil”, GalataPerform Sahnesi’nde

Pinterest LinkedIn Tumblr +

dil_baski“Yeni Metin Yeni Tiyatro” projesi bu kez yazar Şenay Tanrıvermiş’in “Dil” adlı oyununu izleyici ile buluşturuyor. Günümüz siyasi ve sosyal düzeni eleştiren oyun, Galataperform’da sahneye taşınıyor.

Galataperform Yeni Metin Yeni Tiyatro projesi ile bir oyunu daha sahneye taşıdı. Günümüz toplumunu ve kaybolmaya yüz tutmuş bir sosyal sınıfı ele alan “Dil”i, metin yazarı Şenay Tanrıvermiş anlattı.

“Dil”, yarattığı atmosferde sadece insan ilişkilerinin değil, tüm toplum kayıplarının da izini sürüyor. Yazar Tanrıvermiş oyunu sahneye taşırken bir anne ile oğulun ilişkisinden yola çıkmış.

Oyunun yönetmenliğini Yeşim Özsoy Gülan üstleniyor. Gülan’a göre oyunun kırılma noktası bir gün devreye giren ve günümüz politik sıkıntılarına gönderme yapan “toplumsal yetkili”. Her şeyden yetkili bu kişi anne ile oğlun yaşamını da tümden ele geçiriyor.

“Dil”, yeni bir metin olsa da izleyiciye sesleniş gücünü Anadolu’nun tiyatro geçmişinde alıyor.

Tek perdelik oyunun müzik ve ses tasarımını Korhan Erel, ışık tasarımını ise Metin Çelebi üstleniyor. Yönetmen Gülan, Dil’i sahneye taşıyan oyuncu kadrosunu da şu sözlerle tanıttı.

“Dil”, her perşembe, cuma ve cumartesi günü saat 20.30′da Galataperform’da.

imctv

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.