Festival Zamanı Gelirken

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Baharın gelişiyle birlikte ve bir yandan da sezon sonu yaklaşırken yurdun dört bir yanında festivaller ve şenlikler düzenlenmeye başlıyor. Bu festivaller çok sayıda tiyatro severe ulaşmanın bir aracı olduğu gibi, tiyatrocuların farklı bir seyirci kitlesiyle buluşmaları ve birbirlerinin üretimlerini izleyip tiyatroya bakışlarını geliştirmeleri açısından da büyük önem taşıyor.

Sadece İstanbul’da değil Türkiye’nin farklı şehirlerinde gerçekleştirilen çeşitli festivaller o bölgedeki halkın sanatla buluşması için son derece önemli. Bu yerel festivallerin en önemlilerinden olan ve her sene programını giderek zenginleştiren Nilüfer Belediyesi Festivali Mart ayında Bursa iline birçok topluluğu ve oyunu taşıdı.

Sadece profesyoneller değil, amatör topluluklar açısından da festivaller önem taşıyor. 1980’lerin ortasından beri düzenlenmekte olan İstanbul Amatör Tiyatro Günleri bu yıl da özellikle üniversite topluluklarının buluşmasına zemin oluşturacak. 3-25 Mayıs tarihleri arasında yapılacak festivali sitemizden yakından izleyebilirsiniz.

Festival deyince hiç şüphesiz İKSV’nin düzenlediği İstanbul Tiyatro Festivali ilk akla gelenlerden. Bu yıl 10 Mayıs-5Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan 18. İstanbul Tiyatro Festivali zaman zaman eleştirilere hedef olsa da, ulusal ve uluslararası topluluklardan oluşan zengin programıyla tiyatro severlerin yakından izledikleri bir festival. Bu yıl da festival süreci Mimesis’ten izlenebilecek: Mimesis İKSV Festivali’ne özel bir yer ayıracak ve festivaldeki birçok oyuna dair eleştiri yazıları, söyleşiler, vb. sitemizde yer bulacak.

Yayına başladığı günden beri sahne sanatları ile ilgilenenlerin görüşlerini ifade edebilmeleri için bir platform olma niteliğini ön planda tutan Mimesis Sahne Sanatları Portali’nin, bu festivaller döneminde de sizlerin görüşlerine açık olduğunu hatırlatmak isteriz. İzlediğiniz oyunlarla ilgili eleştiri yazılarınızı “Açık Köşe”de yayınlanmak üzere bizimle paylaşabilirsiniz. Söyleşi, haber, yorum, vb. türden paylaşımlarınız için de sitemiz size açık olacaktır.

Kısacası dolu dolu bir dönem yaklaşıyor; biz de portal olarak bu dönemi sizlerle birlikte en iyi şekilde karşılamaya çalışacağız.

Şimdiden herkese iyi seyirler, iyi oyunlar…

NOT:

Sizlerin de fark edebileceği gibi sitemizin tasarımında ve teknik altyapısında zaman zaman güncelleme çalışmaları yapıyoruz. Ana sayfamızdaki haber ve çeviri araştırma bölümlerinin vurgusunu artırmak için Etkinlikler bölümünü kaldırdık. Ayrıca Haberler ve Yazarlar sayfalarımıza da aşağıdaki linklerden ve ana sayfadaki linklerden ulaşabilirsiniz.

Haberler sayfamızda (http://mimesis-dergi.org/haberler/) Mimesis muhabirlerinin yaptıkları haberler, söyleşiler yer almakta. Soldaki sütunda haber ve söyleşi dosyalarımız, sağdaki sütunda da medyadan seçtiğimiz haberler yer almakta.

Yazarlar sayfamızda (http://mimesis-dergi.org/yazarlar/) ise Mimesis yazarlarının ve okurların gönderdikleri yazıların yanı sıra çok okunan yazılara ve son yapılan yorumlara ulaşmak mümkün. Ayrıca yorumların altına bir de abonelik köşesi ekledik. Sitemize abone olarak siteye eklenen haber ve yazılardan haberdar olabilirsiniz.

Paylaş.

Yazarın bütün yazıları için: EDİTÖR

1 Yorum

  1. Ali Canciğer Tarih:

    Halk olarak, bilet fiyatları normal bir vatandaş için çok yüksek olduğundan oyunları izleyemeyeceğiz.
    Halktan kopuk, kendi çalıp kendi oynanacak bir festival yapacaklar yine.
    Sanki festivale gelmeyelim diye hep yüksek fiyat koyuyorlar. Normal vatandaş için bir oyun 1 kişi 35 tl olan oyunu nasıl izleyelim.

Yanıtla