Galata Perform’da Yazarlık Atölyesi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

unnamed (2)GalataPerform, Polonya–Türkiye ilişkilerinin 600. yılı kapsamında Adam Mickiewicz Enstitüsü ile ortak bir projeye imza atıyor! Üç Polonyalı oyun yazarının, yazarlık atölyesi için farklı tarihlerde İstanbul’a geleceği “Transit Polonya” projesinin ilkinde İstanbul Tiyatro Festivali’nin açılış oyunu için ülkemize gelen Dorota Maslowska tiyatro severlerle buluşuyor. 5 Mayıs 2014, Pazartesi günü saat 18:30’da, GalataPerform’da oyun yazarlığı atölyesi gerçekleştirecek olan dünyaca ünlü yazar Maslowska’nın; “Lehçe Konuşan 2 Gariban Rumen” adlı oyununun okuması da 6 Mayıs 2014, Salı akşamı saat 20:30’da GalataPerform’da gerçekleşecek. GalataPerform’un, Polonya’da yer alan Adam Mickiewicz Enstitüsü işbirliği ile hayata geçirdiği “Transit Polonya” projesinde, 3 Polonyalı oyun yazarı farklı tarihlerde İstanbul’a gelerek yazarlık atölyesi gerçekleştirecekler.

Atölyelerin ilkine, İstanbul Tiyatro Festivali’nin açılışında “Ne Yaptıysak Nafile” adlı oyunu sahnelenecek olan Dorota Maslowska konuk olacak. Dünyaca ünlü yazar, 5 Mayıs, Pazartesi günü saat 18:30’da, GalataPerform’da tiyatro severlerle bir araya gelecek. 6 Mayıs, Salı akşamı saat 20:30’da ise, Maslowska’nın, “Lehçe Konuşan 2 Gariban Rumen” oyunu okuma tiyatrosu olarak Türkiye’de ilk kez GalataPerform’da izleyiciyle buluşacak.

GalataPerform’un, Polonya’da yer alan Adam Mickiewicz Enstitüsü işbirliği ile hayata geçirdiği “Transit Polonya” projesinin ikincisi ve üçüncüsü 2014 yılının Ekim ve Aralık aylarında gerçekleşerek tiyatro severlerle buluşacak.

“Lehçe Konuşan 2 Gariban Rumen”, yönetmenliğini Ani Haddeler Pekman’ın yaptığı, Merve Dağlı, Burak Safa Çalış, Ahmet Kaynak, Batur Belirdi ve Sezin Bozacı’nın rol aldığı  “Lehçe Konuşan 2 Gariban Rumen”; iki fakir Rumen taklidi yapan, gerçek hayatta dizi oyuncusu olan Parcha ve bekar ama hamile Dzina adlı çiftin Polonya boyunca yaptıkları keyfi yolculuğu anlatıyor.

Dorotha Maslowska ile Yazarlık Atölyesi:

Tarih: 05.05.2014
Yer: Galataperform
Saat: 18.30

“Lehçe Konuşan İki Gariban Rumen” Oyun Okuması:

Tarih: 06.05.2014
Yer: Galataperform
Saat: 20.30

Paylaş.

Yanıtla