GalataPerform: “Dil” Başlıyor!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

2“DİL” 22 Mart’tan itibaren her Perşembe, Cuma ve Cumartesi akşamları 20:30’da izleyici ile buluşuyor!

‘Dil’ kaybolmak üzere olan bir sosyal sınıfın gündelik hayatını grotesk bir çerçevenin içinden anlatırken gündelik dille pop kültür dilini, tüketim diliyle politik dili ustaca melezleyerek yarattığı fantastik atmosferde toplumun tüm kayıplarının izini sürüyor.

Orta sınıf bir ailenin yaşadığı modern bir apartman dairesi, günlerden sanki bugündür… 30′larında bir hanım olan Arzu’yla oğlu Yiğit arasında, tüketim, merkeziyetçilik, şehirleştirme çılgınlığı üzerine gerçek üstü ama bir yandan da bir o kadar gerçekçi ve günümüze dokunan trajikomik bir oyunun içine gireriz. Ne oyun sırasında devreye giren ve “toplumsal yetkili” olduğunu belirten Berna’nın çabaları, ne de ortadan kaybolan bir baba ve yine üst katta yaşayan Profesör ve memleketin sorunları, Arzu’nun ve Yiğit’in tüketim kültürüne olan bağımlılığına çare olamayacaktır.

2006 yılından bu yana Türkiye’de oyun yazarlığı konusunda önemli adımlar atmış olan Yeni Metin Yeni Tiyatro Projesi’nden çıkan yazarlardan Şenay Tanrıvermiş’in “DİL” adlı oyunu Mart ayında her Perşembe, Cuma ve Cumartesi 20:30′da GalataPerform‘da sahneleniyor.

Yazan: Şenay Tanrıvermiş

Yöneten: Yeşim Özsoy Gülan

Oyuncular: Özlem Saraç, Şirvan Akan, Sezer Arıçay

Profesörün Sesi: Emin Maltepe

Profesörün İçine Kaçan Adamın Sesi: Beyti Engin

Dramaturji: Ferdi Çetin

Dekor ve Kostüm Tasarım: Yeşim Özsoy Gülan

Işık Tasarım: Metin Çelebi

Müzik ve Ses Tasarım: Korhan Erel

Afiş Tasarım: Ethem Onur Bilgiç

Tanıtım Videosu: Onur Çöçelli

Teknik Sorumlu: Tugay Görmez

Sahne Amiri: Mustafa Dileklen

Reji Asistanı: Ilgıt Uçum

 Süre: 80 Dakika / Tek Perde

GalataPerform

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.