“Gezi” Nedeniyle Salon Bulamayan Oyun Parkta Sahnelendi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

pikselli-carsi-pazar-geziyorum-980x500“Gezi” vurgusu nedeniyle salon bulamayan oyun parkta sahnelendi

Adana’nın Ceyhan ilçesinde kaymakamlığın, gezi olaylarına vurgu yapan tek kişilik ‘Çarşı Pazar Geziyorum’ adlı tiyatro oyunu için yapılan salon tahsisini iptal etmesi üzerine oyun parkta sahnelendi

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Ceyhan Temsilciliği, Haldun Açıksözlü’nün yazdığı ve oynadığı Gezi olaylarına vurgu yapan ‘Çarşı Pazar Geziyorum’ oyunu için Yaltır Kardeşler Ortaokulu Salonu tahsis edilmiş, ancak İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün isteği üzerine Ceyhan Kaymakam’ı Gürbüz Karakuş tarafından salon tahsisi iptal edilmişti. Bunun üzerine tiyatro oyunu Azerbaycan Dostluk Parkı’nda bulunan Atatürk Anıtı’ önünde sahnelendi.

Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Ahmet Karagöz, şöyle konuştu:

“Ceyhan Kaymakamı tarafından ‘Gezi’ temalı bir oyunun bir okul salonunda oynatılmasının engellenmesini gayet doğal karşılıyorum. Çünkü bizim çocuklarımızın bedenleri toprak altında çürürken, onların çocukları milyon dolarları sıfırlamakla uğraşıyor. Dolayısıyla ‘Gezi’ temalı bir oyunun bu tıynet tarafından engellenmesine şaşmamak lazım… Değerli Dostlar, sanata kelepçenin vurulduğu bir süreci yaşıyoruz. Sanatçının yaşam hakkının engellendiğini düşünüyoruz. Sanatseverlere zulüm edildiği bir dönemi hep birlikte yaşıyoruz. İnadına sanat diyeceğiz çünkü sanat hayatın estetiğidir. Okullarımızda da güzel sanatlar dersinin kaldırılması aslında hükümetin sanata ne kadar düşman olduğunu gösteriyor. İnadına Eğitim-Sen sanatın ve sanatçının yanında yer alacaktır.”

Gezi sürecinin yanı sıra darbeler, 28 Aralık ve operasyonları konu alan 2 perdelik oyununda ayrıca Türkiye gündeminde yer alan diziler ile sosyal paylaşım sitelerinde izlenme rekoru kıran paylaşımlardan da kesitler sunuldu. (DHA)

Zete

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.