Kapalı Gişe Oyunlara Karaborsa Önlemi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

sabahAnkara Devlet Tiyatrosu, “Bir Deli’nin Hatıra Defteri”, “Çalıkuşu”, “Sarı Naciye” ve “Kösem Sultan” gibi rağbetin yoğun olduğu oyunları herkesin izleyebilmesi için bir dizi önlem aldı.

Ankara Devlet Tiyatrosu, rağbetin yoğun olduğu “Bir Deli’nin Hatıra Defteri”, “Çalıkuşu”, “Sarı Naciye” ve “Kösem Sultan” gibi oyunların biletlerinin karaborsaya düşmesini önlemek amacıyla kimlik kartı ile satış uygulaması başlattı.

Ankara DT Müdürü Şekip Taşpınar, AA muhabirine 1 Ekim’de 9 sahnede, 8 yerli oyunla sezonu açtıklarını, DT tarihinde ilk kez Çehov ve Shakespeare haftaları düzenlediklerini ve bu çerçevede 30 bin seyirciyle buluştuklarını belirtti.

İzleyicilerden gelen şikayet ve talepleri değerlendirdiklerini kaydeden Taşpınar, “Şu anda Çalıkuşu’na, Sarı Naciye’ye, Kösem Sultan’a ve Bir Delinin Hatıra Defteri’ne yer bulamıyor seyirci. Gece 12’de gişelerde kuyruk var bu oyunlar için” dedi.

Seyirci sayısı yüzde 6 arttı

Ankara DT oyuncularından Erdal Beşikçioğlu’nun “Bir Delinin Hatıra Defteri”ni 2008’den beri kapalı gişe oynadığını vurgulayan Taşpınar, “Sanatseverler, oyuna bilet bulmak için her yolu deniyor. 10 liraya satılan oyunun biletleri karaborsada 150-200 liraya kadar çıkıyor. Biz de karaborsaya dur demek için tarihimizde bir ilke imza atarak, bilet satışına ‘aynı kişi oyunu bir kez izleyebilir, bunun için de nüfus cüzdanı ve telefon numarası ibraz edilmelidir’ şartı getirdik. Bu, Bir Deli’nin Hatıra Defteri’ni izleyenler eser sahnelendiği sürece bir daha bilet alamayacak anlamına geliyor” diye konuştu.

Taşpınar, bir grup tarafından biletlerin toplu olarak alındığı daha sonra da internet üzerinden bazı sitelerde karaborsa satıldığı şikayetleri üzerine harekete geçtiklerini bildirerek, şunları söyledi:

“Biletlerin satıldığı sitelerle temasa geçerek buradan satış durduruldu ancak sorun tam olarak çözülemediği için kısa süre önce de kimlikle bilet satışı uygulaması başlattık. Yine bir kişiye dört bilet satıyoruz fakat karaborsacılar ailecek çalışıyorlar. Her defasında başka kişi geliyor bilet almaya. Ufak tefek böyle yine karaborsada satış görüyoruz, önlüyoruz, önlemeye çalışıyoruz ama seyirci de inanılmaz. Karaborsada bileti görüyorum, ben fark ediyorum ama bir anda satılıyor, yok oluyor. İnsanlar pahalı olmasına rağmen alıyor. Bir Deli’nin Hatıra Defteri için DT çalışanlarının gişeden bilet almaları bile yasak. Bu sezon eser daha fazla sahneleniyor ancak seyirci sayısı limitli 150 kişiden fazla alamıyoruz”.

Bu sezon daha fazla yerli eserle temsil vermeyi tercih ettiklerini vurgulayan Taşpınar, tiyatroseverlerin de beğenilerini koltukları doldurarak gösterdiğini ifade etti.

Taşpınar, bu sezon geçen yıla kıyasla seyirci sayısında yüzde 6 artış yaşandığını sözlerine ekledi.

Sabah

Paylaş.

Yanıtla