Sevgi Gönül Tiyatro Günleri 13. Kez ‘Perde’ Diyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

sevgi-gonul-tiyatro-gunleri-13-kez-perde-5867987_6787_oKoç Üniversitesi Tiyatro Kulübü tarafından bu yıl 13’üncüsü düzenlenecek olan Sevgi Gönül Tiyatro Günleri, üniversite tiyatro gruplarının sahnelediği oyunların yanı sıra profesyonel tiyatro gruplarının sevilen oyunlardan oluşan programıyla sanatseverleri sevindirecek. 14-24 Nisan 2014 arası gerçekleştirilecek olan Tiyatro Günleri’nde Oyun Atölyesi’nin Nehir oyunundan, Moliere’in Tartuffe’una kadar pek çok ünlü oyun sahnelenecek.

Koç Üniversitesi Tiyatro Kulübü’nün Aygaz sponsorluğunda düzenlediği 13. Tiyatro Günleri için geri sayım başladı. 14-24 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan festivalde Koç Üniversitesi Sevgi Gönül Kültür Merkezi 7 oyuna ev sahipliği yapacak. Festival kapsamında Moliere’in Tartuffe’undan, Bertolt Brecht’in Kafkas Tebeşir Dairesi’ne, Haluk Bilginer, Canan Ergüder ve Ayça Bingöl’ün yer aldığı Nehir’den, Jean Genet’in ünlü eseri “Balkon”dan uyarlama Salon’a kadar pek çok oyun tiyatro severlerle buluşacak.

13. Sevgi Gönül Tiyatro Günleri, 14 Nisan Pazartesi günü Koç Oyuncuları tarafından sahnelenecek ünlü Fransız yazar Jean Genet’in ‘Balkon’ isimli oyunundan uyarlaması ‘Salon’ ile başlayacak. Salon, yer ve zaman kavramlarına bağlı kalmaksızın, toplumların üzerine kurulduğu üç büyük unsur olan din, adalet ve ordunun temellerinin sağlamlığını bir devrim ortamında sorgulatacak. Sahte ve gerçeğin iç içe geçtiği, ışıklar, aynalar, suretler, mektuplar, ekranlar, objektifler, çok yüksek topuklar, yalanlar, vaadler ve kostümlere boğulmuş, Kraliçe’nin kendisi gibi dağılmış performans evinde hayatlarını oynayarak kazanan erkeklerin bir günde neleri ve kimleri temsil edebilieceklerinin gözler önüne serildiği oyunda Şevket Bedir, Aybüke Bilgin, Bahar Arapkirli, Doğancan Heperler, Laden Bulut, Duygu Peker, Betül Deniz Şahin, Ece Zeynep Taşkın, Sonat Kaymaz, Selim Erkmen, Öykü Çetin, Nehir Aysıla Şahin, Elif Tuğçe Yasin, Yağmur Deniz Kısa yer alıyor.

13. Sevgi Gönül Tiyatro Günleri 15 Nisan Salı günü Doğuş Üniversitesi’nin sahneleyeceği ünlü yazar Moliere’in ‘Tartuffe’ oyunuyla devam edecek. 16 Nisan Çarşamba günü İstanbul Teknik Üniversitesi’nin sahneleyeceği ‘Odesia Evine Dön’ün ardından, 17 Nisan Perşembe Sadri Alışık Tiyatrosu, ‘Kafkas Tebeşir Dairesi’ ile tiyatroseverlerle buluşacak. 21 Nisan Pazartesi Sabancı Üniversitesi’nin ‘Kanlı Düğün’ isimli oyununun sahneleneceği Tiyatro Günleri, 22 Nisan Salı günü Galatasaray Üniversitesi’nin ‘Kassandra’ adlı oyunuyla devam edecek. 13. Sevgi Gönül Tiyatro Günleri, 24 Nisan Perşembe günü Haluk Bilginer’in oynayıp yönettiği, Oyun Atölyesi’nin ‘Nehir’ isimli oyunuyla son bulacak. Tüm oyun gösterimleri saat 20.00’de başlayacak.

Profesyonel ve amatör tiyatro ekiplerini bir araya getirip, tiyatrolar arasında bir bağ kurmayı hedefleyen Sevgi Gönül Tiyatro Günleri’nde sahnelenecek oyunlar dışarıdan katılıma açık olacak.

13. Sevgi Gönül Tiyatro Günleri Programı:

14 Nisan – Koç Oyuncuları – “Salon”

15 Nisan- Doğuş Üniversitesi – “Tartuffe”

16 Nisan- İTÜ – “Odisea Evine Dön”

17 Nisan- Sadri Alışık Tiyatrosu – “Kafkas Tebeşir Dairesi”

21 Nisan- SU Oyuncuları – “Kanlı Düğün”

22 Nisan- Galatasaray Üniversitesi – “Kassandra”

24 Nisan- Oyun Atölyesi – “Nehir

Haberler

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.