“we”/”biz” Fulya Sanat Merkezi’nde

Pinterest LinkedIn Tumblr +

biz“we” / “biz” MDTist@Bİ’DÜNYA program dizisi kapsamında 29 Nisan Salı ve 2 Mayıs Cuma günü saat 20.00’de, Beşiktaş Belediyesi Fulya Sanat Merkezi’nde sahnelenecek.

MDTist@Bİ’DÜNYA program dizisinin, ‘Dünya Kültürlerarası Diyalog’ gününde 3 bağımsız koreografın MDTist ile çalışmaları sergilenecek. Bedirhan Dehmen, İhsan Rüstem ve Korhan Başaran’ın özgün çalışmalarından oluşan program, çok farklı tabanlardan yola çıkan üç dans yaratıcısının MDT dansçıları ile yaratıcı bir platformda buluşmasına taban sağlıyor.

Evrensel, insani ve toplumsal değerlerin korunması ve hatırlanması doğrultusunda, Birleşmiş Milletler ve UNESCO’nun gözlemi altında belirlenmiş ‘Dünya Günleri’ şemsiyesi,toplumdaki duyarlılığı arttırmak ve sahne sanatlarının işlevsel bir sosyal ve kültürel sorumluluk aracı olabileceğini paylaşmak amacını taşıyor.

 “biz”

“Kim insan sayılır? Kimin yaşamı yaşam sayılır? Son olarak da, bir yaşamı yası tutulabilir kılan nedir? Tarihlerimiz ve bulunduğumuz yerler arasındaki farklara rağmen, birisini yitirmenin ne demek olduğuna dair fikri olanlarımızı kapsayacak bir “biz”den bahsetmek sanırım mümkün. …Hadi yüzleşelim. Birbirimiz tarafından çözülürüz. Ve eğer çözülmüyorsak bir şeyler eksik demektir.” (Judith Butler, Kırılgan Hayat)

“…dilin, giden dişin yerini ikide bir yoklaması gibi hatırlama da, hep bir boşluğu yoklama ve yokluğun hala ve hep yok olduğunu yeniden duyurmaya bıkmayan bir vecdedir.” (Şule Gürbüz)

“Bu çok felsefi duyulabilir, ama mevzu oynamayı oynamamak ya da oynamamayı oynamak.” (Bruce Lee)

kendi hikayelerimizle hesaplaşmak için.

“biz”e dair.

ve gözleri açık gittiği için yasını tutamadıklarımıza, aşk ile uğurlayamadıklarımıza dair…

Yaratanlar ve Sahneleyenler

(alfabetik sıra ile)
Bedirhan Dehmen, Canberk Yıldız, Cem Yıldız, Ejder Keskin

Konsept ve Koreografi

Bedirhan Dehmen

Müzik Düzenleme

Cem Yıldız

Işık Tasarımı

Kerem Çetinel

 

 

 

Paylaş.

Yanıtla