14. Direklerarası Seyircileri Ödülleri

Pinterest LinkedIn Tumblr +

14-direklerarasi-seyircileri-odulleri-6056422_oDireklerarası Tiyatro Seyircileri Derneğince düzenlenen “14. Direklerarası Seyircileri Ödülleri”nde en iyi erkek oyuncu ödülüne Sedat Mayadağ, en iyi kadın oyuncu ödülüne ise Hasibe Özgür layık görüldü.

Direklerarası Seyirci Ödülleri Koordinatörü Ömer Şahinbaş, Haşim İşcan Kültür Merkezi Devlet Tiyatrosu Sahnesi’nde gerçekleştirilen törende, Antalya’daki tiyatro seyircisinin değerlendirmelerinin ardından ödüllerin sahiplerini bulduğunu söyledi.

Direklerarası Seyirci Ödülleri’nin teşvik ödülü olarak düşünülmesi gerektiğini belirten Şahinbaş, çocuk oyunlarına karşı özel ilgilerinin de olduğunu ifade ederek, çocukları tiyatro seyircisi yapmak için bazı çalışmalar yaptıklarını aktardı.
Konuşmanın ardından gerçekleştirilen törende, en iyi prodüksiyon ödülüne, Antalya Devlet Tiyatrosu yapımı olan “Kurtuluş” adlı oyun layık görüldü.

Sedat Mayadağ, “Bir Daha Çal Sam” oyunundaki rolüyle en iyi erkek oyuncu, Hasibe Özgür ise Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu yapımı olan “Carmela ve Paulino” oyunundaki rolüyle en iyi kadın oyuncu seçildi.

Antalya Devlet Tiyatrosu yapımı “Kahraman Şey” adlı oyunun en iyi çocuk yapımı ödülüne layık görüldüğü törende, Ayşen Öndeş, yönetmenliğini yaptığı “Evlilik Yıldönümü” oyunuyla en iyi yönetmen ödülünü aldı.

Abdullah Sürekli ise “Kendi Gök Kubbemiz” adlı oyunla en iyi tek kişilik prodüksiyon ödülüne layık görüldü.

Beyaz Gazete

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.