5. İstanbul Opera Festivali Başlıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

atillaMimesis Haber / TÜSAK yasa tasarısı ile kapatılacağı iddiaları ile gündem olan Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen ve DenizBank’ın ana sponsorluğunda gerçekleştirilen Uluslararası İstanbul Opera Festivali, beşinci yılında da İstanbulluların karşısında olacak.

Festival programında “Attila”, “Fatih Sultan Mehmet”, “Saraydan Kız Kaçırma”, “Beklenmedik Karşılaşma”, “Birjan ve Sara” operaları ile “Lüküs Hayat” müzikali ve ünlü bariton “Dmitri Hvorostovsky Gala Konseri” yer alıyor.

Festival, 3 Haziran saat 20:00’de Zorlu Center PSM’de, Ankara Devlet Opera ve Balesi yapımı, G.Verdi’nin ünlü opera eseri “Attila” ile başlayacak. Andrejs Zagars’ın sahneye koyduğu eserde; Attila’nın, Roma’yı işgali sırasında kendisine esir düşen Odabella’ya olan aşkı ve Odabella’nın intikam planları anlatılıyor.

6 Haziran saat 20:00’de Zorlu Center PSM’de, İstanbul Devlet Opera ve Balesi, G.Rossini’nin “II. Mehmet” operasını Yekta Kara rejisiyle sahneleyecek.

9 ve 10 Haziran saat 21:00’de, Samsun Devlet Opera ve Balesi, W.A.Mozart’ın ünlü eseri, “Saraydan Kız Kaçırma” operasını Yekta Kara rejisiyle İstanbul Arkeoloji Müzeleri Bahçesi’nde sahneleyecek.

13 Haziran 20:00’de Samsun Devlet Opera ve Balesi tarafından, Bakırköy Leyla Gencer Opera Sahnesi’nde Kazak besteci Mukan Tulebayev’in ”Birjan ve Sara” operası sahnelenecek.

C.W.Gluck’un “Beklenmedik Karşılaşma” adlı operası Salzburg Devlet Operası tarafından iki temsil ile 14 ve 15 Mayıs  20:00’de Kadıköy Süreyya Operası’nda seyirci karşısında olacak. Hac grubunun maceralarını Kahire limanına ve Nil feribotunun güvertesine uyarlayan Salzburg Devlet Operası, ilk kez İstanbullu sanatseverlerle buluşacak.

  1. Uluslararası İstanbul Opera Festivali, Türk operet ve müzikalleri tarihine damgasını vurmuş bir eserle devam edecek. Cemal Reşit Rey’in ölümsüz eseri “Lüküs Hayat” müzikali, 15-16 Haziran tarihlerinde, Mersin Devlet Opera ve Balesi tarafından, Bakırköy Leyla Gencer Opera Sahnesi’nde ünlü tiyatro adamı Haldun Dormen’in rejisi ile sahnelenecek.

Festival, 17 Haziran Salı gecesindeki Gala Konser’de dünyaca ünlü bariton Dmitri Hvorostovsky ile son bulacak. Dmitri Hvorostovsky, soprano Ana Maria Martinez ve İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nın eşliğinde Zorlu Center PSM’de Şef Constantine Orbelian yönetiminde sahne alacak.

DenizBank’ın katkıları ile Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün beş yıldır organize ettiği Uluslararası İstanbul Opera Festivali bu yıl 3-17 Harizan tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak.

Paylaş.

Yanıtla