Adana Devlet Tiyatrosu Moldova’da

Pinterest LinkedIn Tumblr +

adanadevletAdana Devlet Tiyatrosu “Bir İnsan Bir Ağaç Bir Köpek” adlı oyunla 4-8 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek “11.BITEI Uluslararası Yaşayan Sanat Tiyatro Festivali”ne katılacak.

Yordan Radiçkov’un yazdığı, Umut Toprak’ın yönettiği ve Devrim Evin’in oynadığı “Bir İnsan Bir Ağaç Bir Köpek” adlı oyunun Moldova’nın Kişinev kentinde düzenlenecek olan “11.BITEI Uluslararası Yaşayan Sanat Tiyatro Festivali’nde” perde açacak.

İnsanın doğa karşısındaki hakimiyeti, doğanın insan karşısında direnmesini anlatan oyunda, bir köpek sahibi Lazar, köpeğinin kuduz olduğunu düşünür ve onu ormana götürüp öldürmeyi planlar. Köpeği zincirle bir ağaca bağlar, tüfekle nişan alır ancak mermi köpeğe değil, zincire isabet eder. Ve işte o anda bütün dengeler değişir, tutsak olan köpek özgürlüğüne kavuşurken, doğanın ve köpeğin efendisi Lazar korkudan ağaca tırmanıp tutsaklaşır.

Oyunun dekor tasarımı Ali Cem Köroğlu’na, kostüm tasarımı Bengisu Mukiyen’e, ışık tasarımı H.İbrahim Karahan’a, müzikleri Nuri Harun Ateş’e ve görüntü efektleri Şirin Aktemur Toprak’a ait.

Milliyet

Paylaş.

Yanıtla