Ali Poyrazoğlu’ndan Afife Jürisine Ağır Eleştiri

Pinterest LinkedIn Tumblr +
2[Okan Işık’ın Bugün gazetesinde yayınlanan haberini paylaşıyoruz.]
Afife Tiyatro Ödülleri büyük bir tartışmanın fitilini ateşledi. Ali Poyrazoğlu, jüri üyeleri ve Tardu Flordun’u eleştirdi. Flordun, jüriyi şaibeli bulduğunu açıkladı. Jüri üyeleri ise suçlamaları kabul etmedi.18’in­ci Afi­fe Ti­yat­ro Ödül­le­ri sa­hip­le­ri­ni bul­sa da po­le­mik­le­ri son bul­ma­dı. Tö­ren ön­ce­si ko­me­di da­lın­da ödül ve­ril­me­me­sini eleş­ti­ren ve ödül tö­re­ni­ni pro­tes­to eden Ali Poy­ra­zoğ­lu, jü­ri üye­le­ri­nin oyun­la­rı ye­te­ri ka­dar iyi iz­le­me­dik­le­ri­ni id­di­a et­ti. Ar­dın­dan da ‘en iyi er­kek oyun­cu­’ ödü­lü­nü alır­ken ken­di­si­ne ‘Bu se­ne­ki oyun ol­ma­mış ba­ba­’ di­yen ve jü­ri­yi şa­ibe­li bul­du­ğu­nu söy­le­yen Tar­du Flor­du­n’­u da ağır bir dil­le eleş­tir­di.Ya­şa­nan­la­ra sa­de­ce ken­di­si­nin de­ğil, Müj­dat Ge­zen, Uy­gur Kar­deş­ler ve Nil­gün Bel­gü­n’­ün de tep­ki gös­ter­di­ği­ni an­la­tan Poy­ra­zoğ­lu­’nun eleş­ti­ri­le­rin­den Hal­dun Dor­men de na­si­bi­ni al­dı. Us­ta ti­yat­ro­cu, “Ben ço­cuk­tum Afi­fe jü­ri­siy­di. İs­ti­fa et­ti­m” di­yor ama bin yıl­dır or­ta­lık­ta. Her ödü­lü Hal­dun ya­pa­r” de­di.

Afife Jürisi: Vicdanımız rahat

Ali Poyrazoğlu ve Tardu Flordun’un sert bir dille eleştirdiği Afife jürisinden Sevinç Erbulak ve Çiçek Dilligil, vicdanlarının rahat olduğunu söyledi.

Erbulak, “Ödülleri ahbaplarına verdiler sözleri çok yanlış. Aile itibarıyla herkes benim ahbabım. Jürideki 33 kişi online sistemle oy verdi. Kimse sonuçları bilmiyordu. Tardu’nun ‘Bana bir daha ödül vermezler’ sözleri çok ayıp. Biz oyuncu cezalandırma kurulu değiliz” diye konuştu. Diğer jüri üyesi Çiçek Dilligil ise “Jüri ciddi şekilde lekelenmeye çalışılıyor.

Şaibe sözü beni çok üzüyor. Babamın 26 yıllık ‘Dilligil’ ödüllerini yürüttüm. Bu ödüllerin kirlendiğini hissederek, kendi babamın ödülünü bırakmış bir insanım. Vicdanım olağanüstü rahat” dedi.

Jüri üyeleri hakkımın yendiğini itiraf etti

Poyrazoğlu, Afife jürisini şu sözlerle eleştirdi: “Afife jürisi kendini Kaf Dağı’nda görmesin. Ben ödül meraklısı değilim. Bu ödülü 5 kez almışım zaten. Ancak tepkilerimden sonra bazı jüri üyeleri beni aradı ve ‘Ne olur sesini çıkarma. Yoksa sponsor bu ödülü kaldırır. Hakkın yendi ama büyüklük sende kalsın’ diyenler oldu.”

Tardu, delikanlıysa ödülü almasaydı

Usta tiyatrocu Tardu Flordun’la ilgili “Tardu benim oyunumu seyretmedi, işkembeden atıyor. Oyunu izlemedin ki baba! İlk defa ödül aldığı için heyecanlandı. Ağzından çıkanı kulağı duymamış. Kendisinin de ‘şaibeli’ diyerek şüphe içinde aldığı bir ödül. O kadar delikanlıysa ödülü de almasaydı” dedi.

‘Ali Poyrazoğlu’nun oyununu izledim’

Afife Tiyatro Ödülleri’nde ‘en iyi erkek oyuncu’ ödülünü alırken jürinin şaibeli olduğunu söyleyen Tardu Flordun, BUGÜN PAZAR’a verdiği röportajda çarpıcı açıklamalar yaptı. Usta tiytarocunun iddiasının aksine Ali Poyrazoğu’nun oyununu izlediğini söyleyen Flordun, “Aday olan bazı oyunların, oyuncuları ve yönetmenleri jüri koltuğunda oturuyor. Afife bana bir daha ödül vermez” dedi.

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.