Antik Tiyatro Rengarenk

Pinterest LinkedIn Tumblr +

antiktiyatrodansMuğla’nın Bodrum İlçesi’nde 15’incisi düzenlenen Uluslararası Bodrum Dans Festivali kapsamında Antik Tiyatro’da dans gösterileri yapıldı. 16 ülkeden 2 bin dansçının katıldığı festivaldeki etkinlikte renkli görüntüler oluştu.

Bodrum Dans Kulübü tarafından düzenlenen, Avrupa Birliği Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Dans Sporları Federasyonu, Bodrum Kaymakamlığı ve Bodrum Belediyesi tarafından desteklendiği belirtilen festival Antik Tiyatro’da dans gösterileriyle devam etti. 20-25 Mayıs tarihlerini kapsayan ve 16 yaş altı yerli ve yabancı dansçıların gösterileriyle başlayan organizasyonda sokak gösterileri, tematik etkinlikler, festival kortej yürüyüşü yapıldı. UNESCO kültürel etkinlikler listesinde yer alan ve hazırlanması için 30 farklı ülkeden gönüllülerin görev aldığı festivalde kortej yürüyüşünün ardından antik tiyatrodaki etkinlik yapıldı. Seremoni ile başlayan etkinlikte Manisa’nın Soma İlçesi’ndeki kömür maden faciasında hayatını kaybedenler anıldı.

Türkiye ile birlikte 16 ülkeden 2 bin dansçının yer aldığı festivale katılanlar, yerel kıyafetleriyle ülkelerine özgü dans gösterilerini sundu. Çin, Moğolistan ve Kenyalı ekip danslarının yanı sıra akrobasi gösterileriyle dikkat çekti. Yaklaşık bin 500 kişinin izlediği gösterilere yerli ve yabancı turistler de ilgi gösterdi. Festivale İzmir Şirinyer’den katılan Gösteri Sanatları Atölyesi’nin vücut boyası ile boyanmış maden işçisi, efe ve dansçı görünümündeki canlı mankenleri ilgi gördü. Vatandaşlar, gözleri kapalı hareketsiz duran mankenlerle fotoğraf çektirdi. Tüm etkinlikleri ücretsiz olarak izlenebilen festivalde, 24-25 Mayıs’ta 700 dansçının kalımıyla Latin dansları yarışması düzenleniyor.

Hürriyet

Paylaş.

Yanıtla