Bilkent Tiyatro Günleri Başlıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

8419865III. Bilkent Tiyatro Günleri bu yıl 2 – 8 Haziran tarihleri arasında Bilkent Tiyatro Bölümü’nün ev sahipliğinde gerçekleşecek. Türkiye’nin tüm tiyatro bölümlerinin davetli olduğu festivale Isparta’dan Erzurum’a Türkiye’nin dört bir yanından genç tiyatrocular katılıyor.

Bilkent Tiyatro Bölümü Başkanı Doç. Kağan Korad, “Bilkent Tiyatro Günleri, öğrencilerimizin diğer genç tiyatrocularla buluşma isteğinden ortaya çıktı.Etkinlik organizasyonunun büyük kısmını da öğrencilerimiz üstleniyor.” dedi.

İlk kez 2012’de düzenlenen Bilkent Tiyatro Günleri’nde ağırlanan 15 tiyatro bölümünün çok yönlü iletişimiyle, gençler oyunculuğun ötesinde tiyatrocu olma bilinci kazanıyorlar. Bilkent Kampüsü’nde MSSF binasıiçinde yer alan Bilkent Tiyatro Salonu’nda gerçekleşen, tiyatroseverlern ücretsiz izleyeceği oyunlara Tunus, Sıhhiye ve Bahçeli’den servisle ulaşılabilecek.

Bu Yıl Etkinliğe Katılan Üniversiteler ve Oyunları

MSGSÜ Devlet Konservatuvarı “Dolores Caliborne” ve “Bay Kolpert”; İ. Ü. Devlet Konservatuvarı “Vahşet Tanrısı”; Yeditepe “Kanlı Düğün” ve “Müfettiş”; Kadir Has “Lear”; Kocaeli “Sıradan Bir Hikaye”; Konya “Anna Frank’ın Hatıra Defter”; İstanbul Aydın “Martı”; Eskişehir Anadolu “Yaşlı Bayanın Ziyareti” ve “Pencere”(Öğrenci Projesi); Yeni Yüzyıl “Kocalar Mektebi”; Ankara DTCF “Çehov Kısa Oyunlar”; Maltepe “Yeşil Papağan Limited” ve Bilkent “3.Sınıf İlişkiler”, “Çıkmaz Sokak Çocukları”, “American Blues” ve “Soytarılar”.

CUMHURİYET

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.