Denizli Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali Devam Ediyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

10150555_528647707245801_3009964689832662935_n1Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin 4 Mayıs’ta başlayan ve bu yıl 30.sunu gerçekleştirdiği Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali devam ediyor. Festival kapsamında bu güne kadar sergilenen oyunlar Denizlililerin büyük beğenisini topladı. 11 Mayıs’a kadar sürecek festivalde 18 farklı grup bir birinden ilginç gösterileri ile tiyatro severlere unutulmaz anlar yaşatacak.

Elektronik Haber Ajansı (e-ha) muhabirinin edindiği bilgiye göre, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali’ne katılan tiyatro topluluklarının oyunlarını sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor. 4 Mayıs’ta başlayan ve 11 Mayıs’a kadar sürecek festivalin ilk 5 gününde sergilenen oyunlar Denizlililerin büyük beğenisini topladı. Bu güne kadar binlerce izleyici, sergilenen oyunlarda amatör oyuncuları sahnede yalnız bırakmadı.

Festival kapsamında İstanbul Aydın Üniversitesi Drama ve Oyunculuk Bölümü tarafından “Lysistra” adlı oyun, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genç Denizli Tiyatro Kulübü tarafından “Çürük Elma” adlı oyun, Ünye Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından sahnelenen “Duvar” adlı oyun, Dramatic for Artistic Creation Theatre Morrocco tarafından sergilenen ” Black&White” adlı oyun ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Müzikal Topluluğu tarafından “Woyzeck” adlı oyun izleyenlerin büyük beğenisini kazanırken 11 Mayıs tarihine kadar sergilenecek oyunlar ve saatleri ise şöyle;

8 Mayıs 2014 Saat 14.00′ da İstanbul Anadolu Lisesi Tiyatro Topluluğu sergileyeceği “Notre Dame Müzikali”, 8 Mayıs 2014 Saat 16.30′ da Rıza Ertuğrul Eryılmaz Anadolu Lisesi Tiyatro Grubu ” Bir İshaksın Bir Cemil”, 8 Mayıs 2014 Saat 20.30′ da Ankara Sun – Art Tiyatro’nun sergileyeceği ” Nihayet Bitti”, 9 Mayıs 2014 Saat 14.30′ da Kocaeli Üniversitesi Tiyatro Kulübü ” Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım” , 9 Mayıs Azerbaycan Küçük Sahne Tiyatrosu ” Bir Serbest Yalnızlık “, 10 Mayıs 2014 Saat 14.30’da Hollandalı Theatervereniging Kulis ekibi tarafından ” Çapkın Dede” 10 Mayıs 2014 Saat 2030′ da Tunuslu Association Theatre Of Younger ” Zouz, Out Cry”, 11 Mayıs 2014 Saat 14.30′ da Tabib-ül Curcuna ” Albay Kuş” 11 Mayıs 2014 Saat 20.30′ da Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından ” Duvarların Ötesi” adlı oyun Pamukkale Üniversitesi Hasan Kasapoğlu Kültür ve Sanat Merkezi’nde sergilenecek.

Aynı zamanda çocukları da unutmayan Denizli Büyükşehir Belediyesi, festival kapsamında 5 Mayıs’ ta Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından sergilenen “Anhelmus ve Külkedisi” 6 Mayıs Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu “BonBon ile Mıstık” oyunu ve 6-7 Mayıs’ ta Salihli Belediyesi Şehir Tiyatrosu “Uçan Adam” adlı oyunu ile minik seyircilerin karşısına çıktı ve miniklerin oldukça beğenisini topladı. Yine 8-9 Mayıs tarihlerinde Saat 10.30’da Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’ nda sahnelenecek olan Patiyo Sanat Tiyatrosu’ nun “Dişler ve Düşler” adlı oyunu minik tiyatro seyircilerini bekliyor.

Bunun yanı sıra düzenlenen festival ile tiyatro şenliği Denizli Merkez ile sınırlı kalmıyor. 9 Mayıs 2014 tarihinde Saat 20.00′ da Tabib-ül Curcuna ” İpekçi Merhum” adlı oyun ile Tavas’ ta, Tiyaro Reeal ” Bir İshaksın Bir Cemil” oyunu ile Acıpayam’ da, Ünye Belediyesi Şehir Tiyatrosu ” Duvar” oyunu ile Sarayköy’de tiyatro rüzgarını ilçelerimize taşıyacak. Festival kapsamında ayrıca hem tiyatro gruplarının hem de arzu eden tiyatro severlerin katılabildiği atölye çalışmaları da düzenleniyor. Bu atölye çalışmaları da alanında uzman kişiler tarafından ortaya konuyor.

10 Mayıs’a kadar “Dans Tiyatrosu Atölyesi” New York’ tan gelen Sign Dance Collective dans tiyatrosu ekibi Hollywood filmleri aktörlerinden David Bower ve Küba asıllı İngiliz Kraliyet Balesi dansçılarından Isolte Avila ile ” Tiyatrodan Dansa, Danstan Tiyatroya” adlı çalışmalarını meraklıları ile buluşturuyor. 9 Mayıs’a kadar Ankara’dan festivale katılan Kukla Uzmanı Yılmaz Angay tarafından “Kukla Yapımı ve Oynatımı” ile ilgili eğitimler, 10 Mayıs’a kadar İzmir Devlet Tiyatrosu’ndan Hülya Savaş ile “Ses ve Diksiyon Eğitimi Atölyesi” etkinlikleri ile 10 Mayıs’a kadar Mersin Üniversitesi’nden Dr. Hakan Altun tarafından “Doğaçlama ve Tiyatro Atölyesi” eğitimleri verilecek.

Festival kapsamında bir araya gelen atölye çalışmaları ile kaynaşma imkanı bulan gruplar birbirleri ile bilgi alışverişinde bulunurken aynı zamanda eğlenceli zamanlar geçiriyor.

Leyla Bütün / (e-ha)

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.