Donmuş Rüya Dans Gösterisi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

944387_detayAmerikalı koreograf Julia Ritter ile Türkiyeli koreograf Ayrin Ersöz, 19. İstanbul Tiyatro Festivalinin paralel etkinliği olan Donmuş Rüya (Frozen Dream) adlı katılımcı/etkileşimli (immersive) dans tiyatrosu projesini Santralistanbul’da yer alan ödüllü Enerji Müzesi’nin türbinleri ve makinaları arasında sunacaklar. Proje 2, 3, 6, 8 ve 9 Haziran tarihlerinde, 19:30 ve 21:30’da Santralistanbul sanat ve kültür kompleksi Enerji Müzesi’nde sergilenecek.

Donmuş Rüya (Frozen Dream) Julia Ritter ve Ayrin Ersöz’ün Amerika ve Türkiye’den dansçı, müzisyen ve sanatçılarla ortaklaşa yarattığı katılımcı/etkileşimli, çok duyulu bir tecrübe. Bu etkileşimli çalışmanın performansları, Enerji Müzesi’nin düşsel ve büyüleyici ortamında, seyirciyi hem kişisel hem de toplu olarak içine alacak şekilde tasarlanmış mekanlarda gözler önüne seriliyor. Seyirciler koridorların içinden ve makinaların arasından, baştan çıkarıcı bir dans ve canlı ses tasarımlarıyla dönüştürülmüş odalarda gizli manzaraları ve sırları keşfe davet ediliyor.

Donmuş Rüya  mısraları popüler fasıl şarkısı Kimseye Etmem Şikayet’e kaynaklık eden ünlü Türk şair İhsan Raif Hanım’ın hayatından esinler taşıyor. Kadınların rüyaları ve kamusal kimliklerine dair bir araştırmaya giren koreograflar, seyirciyi geçmişin rüyaları ve kabuslarının, şimdinin aciliyetinin ve geleceğin bilinmezliğinin iç içe geçtiği hikayeleri çözmeye çağıran, gerçeküstü bir peyzaj yaratıyorlar. Bilgisayar müzisyeni Korhan Erel (İstanbul) hazırladığı müzikleri ile eyleme işaret eden ve merak uyandıran sonik bir atmosferin kurulmasına imkân sağlıyor. Donmuş Rüya (Frozen Dream) Santralistanbul, İstanbul Bilgi Üniversitesi Sanat ve Kültür yönetimi Programı, Rutgers Üniversitesi GAIA Center (ABD) ve Yıldız Teknik Üniversitesi desteği ve işbirliğiyle üretildi.

Her performans 18 yaş ve üstü 45 katılımcıyla sınırlı olup, rezervasyon gerekmektedir. Performanslar aralıksız bir saat sürmekte, belirtilen saatte başlamaktadır ve geç kabul yoktur. Katılımcıların rahat ayakkabılar giymeleri, ayakta durmak, yürümek, merdiven çıkmak veya yalnız kalmakta sorun yaşayabileceklerin gösteriye katılmamaları tavsiye ediliyor.

Habertürk

 

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.