Genco Erkal Soma İçin Sahnede

Pinterest LinkedIn Tumblr +

genco-erkal-soma-icin-sahnede5fdf5ee5b7f1d3b726ffGenco Erkal, Ali Paşa Hanı’ndaki ilk oyunu Soma’da  hayatını kaybeden madencilerin  aileleri yararına oynuyor.

“Yaşamaya Dair”i Toulon’da İstanbul’un anlatıldığı festivalde Fransa’daki tiyatro severlerle buluşturan Dostlar Tiyatrosu, Türkiye’ye döndü! Yaz sezonunun başlamasıyla Ali Paşa Hanı’nın kapılarını yeniden aralayan Genco Erkal bu yıl, handaki ilk oyunu Soma’da  hayatını kaybeden madencilerin aileleri yararına sahneliyor. Gelirin tamamının ailelere bağışlanacağı “Yaşamaya Dair” oyunu, 23 Mayıs Cuma 21.00’de Ali Paşa Hanı’nda.

Dostlar Tiyatrosu tarafından sahnelenen, Genco Erkal ve Tülay Günal’ın izleyenlere büyülü anlar yaşattığı  “Yaşamaya Dair-Bursa Cezaevi’nden Mektuplar”,  Nâzım Hikmet’in, Bursa Cezaevindeki yaşamını, eşi Piraye Hanım’a olan tutkusunu anlatan ve Hikmet’in sürgün yıllarıyla vatan hasretine odaklanan müzikli bir oyun.

Oyun handaki ilk gösteriminin ardından, 24-25 Mayıs, saat 21.00’de Ali Paşa Hanı’nda tiyatroseverler için sahnelenmeye devam edecek.

Evrensel

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.