Gezi’de Ölenler “Sessiz Duruş” ile Anıldı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

gezide-olenler-sessiz-durus-ile-anildi-DHA-5bd42928778848770a9d43d05cbd3b85-4-tMuğla’nın Bodrum İlçesi’nde, Gezi olaylarında ölen 8 kişinin katillerinin bulunması için 35 haftadır sessiz eylem düzenleyen Bodrum Gezi Dayanışması Platformu üyeleri yine meydandaydı. Platform üyelerine bu defa Tiyatro Halikarnas Topluluğu, Berkin Elvan’ın yaşamından bir kesiti canlandırdıkları gösteriyle destek verdi.

Bodrum’da, Türkiye’nin çeşitli illerindeki Gezi eylemlerinde, 8 kişinin yaşamını yitirmesini protesto etmek amacıyla Bodrum Gezi Dayanışması Platformu tarafından düzenlenen “Unutursak kalbimiz Kurusun” isimli sessiz eylemler zincirinin 35’incisi dün Belediye Meydanı’nda gerçekleştirildi. Üzerinde ölenlerin isimleri ile Türkçe ve İngilizce ‘Adalet istiyoruz. We want justice’ yazılı pankartın etrafında ayakta tam bir saat ‘sessiz duruş’ eylemi yapan platform üyeleri yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çekti. Sessiz duruş eyleminin sonunda, Tiyatro Halikarnas Topluluğu kısa bir tiyatral gösteri ile platforma destek verdi. Tiyatro grubu, Gezi Parkı eylemleri sırasında ekmek almaya gittiği sırada başından biber gazı fişeği isabet etmesi sonucu kaldırıldığı hastanede 269 gün yoğun bakımda tedavi gördükten sonra yaşamını kaybeden Berkin Elvan’ı konu alan gösteri sundu. Elindeki uçurtması ve ekmeğiyle anlatılan Berkin Elvan’ı Yunus Ölmez, annesini ise Çağla Acar canlandırdı. Topluluk sözcüsü Berkan Cengiz ise Grup Yorum’un ‘Büyü’ adlı şarkısını gitar eşliğinde seslendirdi. Tiyatral gösterinin ardından eyleme katılanlar, alkışlar eşliğinde ‘Katiller bulunsun, hesap sorulsun’ sloganı atarak eylemlerini sonlandırdı.

Platform adına açıklama yapan Yüksel Ergen “Sorumlular bulunana ve cezalandırılana kadar eylemlerimiz aynı ve gün ve saatte devam edecek” dedi. Grup, açıklamaların ardından dağıldı.

Haberciniz.com

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.