Maden İşçileri İçin Tiyatro Gösterisi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

maden-iscileri-icin-tiyatro-gosterisi-16.HaberCity.netAspendos Tiyatrosu`nda sahne alan Anadolu Ateşi Soma`da maden faciasinda hayatini kaybeden işçiler için özel bir gösteri sahneledi. Tuncel Kurtiz`in madencileri anlatan `Geçit Yok` şiiriyle son bulan sahne izleyicilerden büyük ilgi topladi.

Sanat yönetmenliğini Mustafa Erdoğan`in yaptiği Anadolu Ateşi Antalya`nin Serik ilçesi Aspendos tiyatrosunda sahne aldi. Yaklaşik 5 bin kişinin izlediği gösteri ayakta alkişlandi. Dans grubu Soma`da maden kazasinda hayatini kaybeden 301 maden işçisini unutmadi. Maden işçileri için özel bir koreografi hazirlayip sahneledi. Tuncel Kurtiz`in maden işçilerini anlatan `Geçit Yok` isimli şiirinin de seslendirildiği sahne izleyenler tarafindan ilgiyle takip edildi. Soma için özel olarak hazirlanan sahne, perde üzerine 301 işçinin isimlerinin yansitilmasinin ardindan başladi ve dansçilardan birinin madenci kiyafeti giyip elinde maden kazmasiyla izleyenleri selamlamasiyla sona erdi.

`GÖSTERiNiN GELiRi SOMA`DA HAYATINI KAYBEDEN iŞÇiLERiN AiLELERiNE BAĞIŞLANACAK`

Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, sahnelenen gösteri için özel bir çalişma yaptiklarini kaydetti. Soma`da meydana gelen kazanin üzücü olduğunu ve bu gösteriden elde ettikleri geliri maden kazasinda hayatini kaybeden işçilerin ailelerine bağişlayacaklarini da belirten Erdoğan, `Soma`daki faciada hayatini kaybeden işçi kardeşlerimiz için buradayiz. Bu gösterinin gelirini de Soma`daki işçilerin ailelerine bağişlayacağiz. Dansçilarimizla yeni bir koreografi hazirladik Soma için ve Tuncel Kurtiz`in maden işçilerini anlatan `Geçit yok` şiirini kendi sesinden seslendireceğiz. Elde edilen geliri de Soma`ya göndereceğiz` dedi.

`SANAT CAMiASINDA DAĞINIK DA OLSA BiR DUYARLILIK VAR`

Kendi tiyatrolarinda ellerinden geldikçe Soma`ya destek olmak istediklerini belirten Erdoğan, başka yerlerde de Soma`ya yardim için başlatilacak organizasyonlara katilmak için hazir olduklarini kaydetti. Sanat camiasinin dağinik bir şekilde destek verdiğini belirten Erdoğan, konuşmasini şöyle sürdürdü:

`Sanat camiasinda dağinik da olsa bir duyarlilik var. Dünya tarihinde az rastlanan bir facia. Sanatçilarin bir araya gelerek bir organizasyon yapmalari daha uygun olurdu. Biz kendi tiyatromuzda olduğumuz için buradan Soma`ya destek veriyoruz. istanbul ya da başka yerlerde Soma için çalişmalar olursa seve seve katiliriz` diye konuştu.

Gösteri diğer oyunlarin sahnelenmesiyle devam etti.

Habercity.net

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.