Melayê Cizîrî’yi Anlatan Oyunun Prömiyeri Yapıldı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

melaye_ciziriBatman Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Kürt Şair Melayê Cizîrî’nin hayatı ve kişiliğinin anlatıldığı “Nobedarên Dilê Hêsîr” adlı tiyatro oyununun prömiyerini yaptı.  

Batman Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun hazırladığı “Nobedarên Dilê Hêsîr” adlı tiyatro oyununun prömiyeri Yılmaz Güney Sinema Salonu’nda yapıldı. Kürt Şair Melayê Cizîrî’nin hayatı ve kişiliğinin anlatıldığı oyuna Batmanlılar yoğun ilgi gösterdi.

Oyunun prömiyerine  Batman Belediyesi Eşbaşkanı Sabri Özdemir, BDP Batman Merkez İlçe Başkanı Murat Gazioğlu, STK temsilcileri ve sanatseverler katıldı. 

Dans, gölge, ışık ve müzikal çalgıların da kullanıldığı oyun, Melayê Cizîrî’nin beyitlerine sadık kalınarak Barış Işık tarafından sahneye taşındı. Oyun izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

Uyarlama ve yönetmenliğini Barış Işık’ın üstlendiği oyun, aynı zamanda Batman Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun ilk Kürtçe atölye oyunu olması itibariyle de ayrı bir önem taşıyor.

Prömiyerin ardından oyun ekibini tebrik edip atölye katılım belgelerini veren Batman Belediyesi Eşbaşkanı Sabri  Özdemir, sanatın ve özellikle tiyatronun önemine değinerek Melayê Cizîrî’nin kıymeti bilinmesi gereken büyük bir düşünür, şair ve alim olduğunu ifade etti.

ANF

Paylaş.

Yanıtla