Propeller Tiyatro Kumpanyası İstanbulluları Kırdı Geçirdi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Propeller-ErrorsMimesis Haber / 19. İKSV İstanbul Tiyatro Festivali’nin katılımcıları arasında yer alan İngiliz tiyatro topluluğu Propeller, “Bir Yazdönümü Gecesi Rüyası” adlı oyunla festival serisinin açılışını yaptıktan sonra, 21 Mayıs akşamı İstanbullu seyircilerle ikinci buluşmasını “Yanlışlıklar Komedyası” adlı oyunla gerçekleştirdi.

“Yazdönümü Gecesi”nde sade fakat etkileyici bir çevre tasarımı içerisinde ve mizahi tonun yüksek olduğu dinamik bir oyunculuk üslubu kullanarak, oyunun öyküsünü açığa çıkarmaya dönük bir yaklaşımla seyircinin beğenisini kazanan topluluk, “Yanlışlıklar Komedyası”nda samimi ve eğlenceli bir ortamda festival izleyicilerine Shakespeare’in komedilerinin insanları güldürmek için yazıldığını hatırlatmış oldu. “Yanlışlıklar Komedyası”na güçlü ve enerjik bir oyunculuk; çeşitli futbol takımlarının formlarını giymiş, doğal ve sempatik  bir orkestranın üyelerince icra edilen harekete geçirici bir müzik; ve bize modern bir kıyafet balosunda olduğumuzu hissettiren kostüm ve çevre tasarımı damgasını vurmuştu.

Propeller Tiyatro Kumpanyası  içinde bulunduğumuz hafta içerisinde “Yanlışlıklar Komedyası” ve “Bir Yazdönümü Gecesi Rüyası” adlı oyunları sergilemeye devam edecek ve festival kapsamında iki farklı atölyenin yürütücülüğünü üstlenecek.

Fırat Güllü / Mimesis Haber

Paylaş.

Yanıtla