Şermola Performans Mayıs Ayı Programı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

sermola-Logo-Beyaz2Şermola Performans’ın Mayıs ayı programında Destar Tiyatro’dan DÎSKO 5NO’LU ve GOR, Irish Mafia’dan Uykusuz, Tİyatro Pruva’dan Kanlı Roman ve Ekip HayalET’ten Ben Nereliyim? oyunları var.

6/20 Mayıs 20:30

DÎSKO 5NO’LUDestar Theatre

Kürtçe oyun / Tek perde / 60 dk

5 NO’LU vahşeti sahnede hatırlanmaya devam ediyor.

“Disko”, Türkiye’de bilindiği üzere askeri bir işkencehanedir. “5No’lu” ise bu işkencehanenin bir halka karşı soykırım düzeyinde denemesidir. Bir örümcek, bir sinek, bir fare, bir köpek, bir gardiyan ve bir mahkûm tek vücutta dile geliyorlar. Aklın ve hayal gücünün sınırlarını zorlayan insanlık dışı bir vahşeti anlatıyorlar.

Oyun metni “Diyarbakır 5No’lu Cezaevi” ile ilgili yazılmış anı, araştırma, belgesel çalışması ve görüşmeler kaynak alınarak yazılmıştır.

Yazan: Mîrza Metîn

Yöneten: Berfîn Zenderlîoğlu Oynayan: Mîrza Metîn

(Türkçe üstyazı kullanılmaktadır)

7/15/19/26 Mayıs 20:30

UYKUSUZ/ IRISH MAFIA

80 dk/tek perde

Sıradan bir hayat ve düzenli bir evlilik… Günlerce, haftalarca süren bir uykusuzluk hali…

Gecenin ve karanlığın çağrısına daha fazla karşı koyamayan Selin, bisikletine binip en izbe, en bilinmedik, en tehlikeli yerleri keşfetmek için her gün güneşin batmasını beklemektedir. Gündüzleri deliliğini sınırlayan, güneş ışığını sevmeyen Selin, toplum algısına göre “kötü”,”kaybetmiş” ve “istenmeyen” hayatlara tanıklık eder, bu insanların kendisini anlayabildiğini düşünür. Her gece yaşadığı sıra dışı olayların ardından Yıldız’la tanışır. Kendisi gibi hayata bağlanamamış birini tanımak, onunla sohbet etmek gitgide bir karadeliğe doğru çekmektedir Selin’i. Zamanla bu adama hayranlığı artmakta, gerçekle bağlarını yavaş yavaş koparmaktadır. Karakteri itibariyle geçmişteki birkaç anıya takılıp kalmış olan Selin, bilinmez bir geleceğin sisleri arasında kaybolmaktadır.

Kabul ettiğimiz değerler açısından bakıldığında, aslında bir kaybedenin hikayesidir Selin’in hikayesi.

Yazan: Özgür Özgülgün

Yöneten: Can Ceylan

Oyuncular: Gözde fidan, Volkan Çolpan, Duygu Aktoprak, Uğur Karakurt, Mehmet Ali Gümüş ve  Duygu Serin

Dekor tasarımı: Ecem Düyen

ışık ve efekt: Oktay Şahinler

afiş fotoğrafı: Erdem Sayıp

afiş tasarımı: Duygu Aktoprak

8/17/23 Mayıs 20:30

GOR/Destar Theatre

DESTAR’ın yeni oyunu “GOR (Mezar)”, bir mezarın içinde geçiyor.  Ruhlar, bedenleri çürüyene kadar bedenlerinin yanında kalmak zorundalar. Ölüler bekleyiş halinde geldikleri, bulundukları ve gidecekleri zamana dair bir şeyler geveliyorlar. Geveliyorlar çünkü beklerken gevelemekten başka yapabilecekleri bir şey yok.

Yazan ve Yöneten:  Mîrza Metîn

Oyuncular: Alan Ciwan, Berfîn Zenderlioğlu,  Mensur Zîrek, Mîrza Metîn, Sadin Yeşiltaş

Işık Tasarım: Alev Topal Makyaj: Berfîn Zenderlioğlu

Fotoğraf: Nazım Serhat Fırat

(Kürtçe oyun / Tek perde / 60 dk (Türkçe üst yazı kullanılmaktadır)

9/16 Mayıs 20:30

BEN NERELİYİM? / Ekip HayalET

Tek perde / 50 dk./20:30

Bizler geleneksel bir Türk tiyatro biçimi olan “Meddah”ı kullanarak, Almanya’ya giden ilk kuşak Türklerden birinin hikayesini anlatacağız size. “Mehmet” dedik ona; dinleyin Mehmet’i. Anlatacakları yalnızca kendi adına biriktirdikleri değil çünkü. Türkiye adına, Almanya adına, Avrupa adına, Dünya adına…

Yazan: Harun Özer

Yöneten: Ebru Kara

Meddah: Evrim Doğan

13/21 Mayıs 20:30

KANLI ROMAN/ TİYATRO PRUVA

Tek Perde / 70 dk. /20:30

Neden sorusuyla başlayan bir sorgulama. Genç bir yazarın yapmak istediği tek şey vardır. Ondan beklenen yeni romanını bitirmek. Bunu tek başına yapması imkansızdır. Bir ortak kobay. Bu işleri daha mı kolay, yoksa daha mı zora sokacak? Nedenlerle dolu içinden çıkılmaz bir oyun?

Tüm bu sorgulamaların ışığında masumluğun mağlubiyeti. Tek bir cevap vardı ve onu sadace yazar biliyordu. Oyun içinden kendinizi başka bir oyunda bulacaksınız…

Yazan: Ali Poyraz

Yöneten: Cihan Alparslan

Oynayanlar: Mahsül Yaşa, Ali Poyraz, Cihan Alparslan

Yaş: 15+

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.