Terk Edilmiş Devlet Tiyatroları Belgeselleri SALT Beyoğlu’nda

Pinterest LinkedIn Tumblr +

state_theatreMimesis Haber / Lagos, Tahran, Berlin, Detroit, Beyrut ve Mönchengladbach’taki terk edilmiş devlet tiyatroları üzerine altı deneysel belgesel film, 31 Mayıs-6 Haziran tarihlerinde SALT Beyoğlu’nda.

Sanatçılar Daniel Kötter ve Constanze Fischbeck’in state-theatre [devlet tiyatrosu]projesi, farklı dünya kentlerindeki terk edilmiş devlet tiyatrolarına dair altı deneysel belgeselden oluşuyor.

state-theatre, toplumsal işlevlerini yitirmiş olan mekânlardan; terk edilmiş alanlar, inşaat sahaları, kullanılmayan veya yeniden tanımlanmış binalara dönüşmüş, zamanının alegorik toplaşma yerleri olan tiyatrolardan yola çıkıyor. Lagos, Tahran, Berlin, Detroit, Beyrut ve Mönchengladbach’taki vakalar üzerinden mevcut kentsel koşulları performans sanatları açısından örnekliyor.

Program kapsamında Kötter ve Fischbeck, 4 Haziran’daki gösterimi takiben saat 19.00’da SALT Beyoğlu’nda bir konuşma yapacaklar.

Filmler, 12.00 ve 16.00’da başlamak üzere (Pazartesi hariç) günde iki kez gösterilecektir. 1 Haziran Pazar günü 14.00 ile 4 Haziran Çarşamba 15.00’te başlayan gösterimler ise tek seri olarak gerçekleştirilecektir.

state-theatre #1 LAGOS (2010)
Daniel Kötter ve Constanze Fischbeck (Segun Adefila ile)
24 dakika
İngilizce; İngilizce altyazılı

state-theatre #2 TEHRAN (2011)
Daniel Kötter ve Constanze Fischbeck (Sara Reyhani ve Arezou Hosseini ile)
24 dakika
Farsça; İngilizce altyazılı

state-theatre #3 BERLIN (2011)
Daniel Kötter ve Constanze Fischbeck (Herrmann Heisig ile)
22 dakika
Almanca; İngilizce altyazılı
state-theatre #4 DETROIT (2012)
Daniel Kötter ve Constanze Fischbeck (Janet Anderson, Jessica Care Moore, Kate Daughdrill, Mike Hauser, Dan Pitera ve David Rambeau ile)
52 dakika
İngilizce; altyazısız

state-theatre #5 BEIRUT (2014)
Daniel Kötter ve Constanze Fischbeck (Rani al Raji, Amira Soleh, Antoine Moultaka, Karim Makarem, Nesrine Khoder ve Maxime Hourani ile)
65 dakika
İngilizce, Fransızca, Arapça; İngilizce altyazılı

state-theatre #6 MÖNCHENGLADBACH (2013)
Daniel Kötter ve Constanze Fischbeck (Nicolas Beucker, Bastian Blei, Karl Boland, Busso Diekamp, Martina Fecke, Norbert Krause, Hans Schürings, Detlev Schneider ve Susanne Titz ile)
40 dakika
Almanca; İngilizce altyazılı

Daniel Kötter yapısalcı film tekniklerini belgesel ögeler ve deneysel müzik tiyatrosu ile birleştirerek çeşitli mecralarla, farklı kurumsal bağlamlar içerisinde çalışan bir yönetmen ve video sanatçısıdır. Kötter’in, performansın kentsel ve sosyo-politik koşullarına odaklanan enstalasyon, film ve söylemsel çalışmaları, 2009’un ortalarından bu yana, Constanze Fischbeck ile yürüttüğü state-theatre projesi kapsamında biçimlenmektedir. İşleri Avrupa genelinde ve aralarında New York, Meksika, Tahran ve Lagos’un da bulunduğu çeşitli kentlerdeki galeriler, video festivalleri, konser salonları ve tiyatrolarda gösterilmiştir.

Constanze Fischbeck bir sahne tasarımcısı ve video sanatçısıdır. Çeşitli festivaller, sanat kurumları ve tiyatrolarda gösterilmiş olan işleri, mekâna ve kendine özgü yerlerin şimdiki hâline dayanır. Fischbeck, filmlerinde belgesel ile kurgulanmış anların kentsel bağlamda birbiri içine geçmesi durumunu araştırır.

state-theatre gösterimleri Goethe-Institut İstanbul tarafından desteklenmektedir.

Paylaş.

Yanıtla