Tiyatro Eleştirmenleri: ‘Soma’ya da mı TOMA’

Pinterest LinkedIn Tumblr +

d310c44b-f78a-49e5-9e3b-20fa079bb194T.E.B Başkanı Üstün Akmen, Manisa Soma’daki maden ocağı faciasıyla ilgli bir basın açıklaması yaptı.

UNESCO’nun en önemli sivil toplum kuruluşlarından Tiyatro Eleştirmenleri Birliği’nin (T.E.B) Başkanı Üstün Akmen, Türkiye geneline yayılan protestolara polisin sert müdahalesini ‘vahşet’ olarak nitelendirdi.

Başbakan’a “Ey Başbakan! Soma’ya da mı Toma” diye seslenen Akmen, halkın dayanılmaz acısını yaşamasının, bu yolla acısını bir nebze yumuşatmasının bile yasaklandığını savundu. Başbakan’ın “Ölüm bu işin fıtratında var” diyerek ortamı bilerek gerdiğini söyleyen Başbakan’ın Soma’da kendisini protesto eden acılı yurttaşlara “ahlaksızlar” diye seslenmesini ve “30 Mart Soma’da bunlarda konuşacak mecal bırakmamıştır” söylemini de eleştiren Akmen, Erdoğan’ı “Başbakan Türkiye tarihinin ‘en büyük maden kazası’nı bile iktidar hırsına alet etmiştir. Kendisinin yönetici melekesi artık tamamen iflas etmiştir, ivedilikle istifa etmelidir” sözleriyle değerlendirdi.

Başbakan’ın mavi t-shirt’lü vatandaşı yumruklamasını, müsteşarının maden işçisinin acılı yakınına tekme atmasını şiddetle kınadığını söyleyen Üstün Akmen: “Başbakan kendisini Firavun sanmakta, halkın üzerinde baskı ve cebir uygulayarak iktidarını ve saltanatını sürdürmeyi amaçlamaktadır. Ancak halkın galeyanı karşısında tarihte hiçbir iktidarın dayanamadığını unutmaktadır, bu gerçeği ne yazık ki galiba halkın yumruğu kafasına indiğinde anlayacaktır” ifadesini kullandı.

Başbakan’ın, Enerji Bakanı’nın, Çalışma Bakanı’nın, Cumhurbaşkanı’nın sürekli ‘takdir-i ilahi’ demelerini de eleştiren Üstün Akmen “Soma Holding hakkında tek laf etmeyen bu efendilerin dili ‘takdir-i ticari demeye varmamaktadır” dedi.

Akmen, hükümetin derhal istifa etmesini ve ölümlere neden olanların mutlaka yargılanarak cezalandırılmalarını istedi.

Medyatava

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.