Tiyatro Sanatçısından Tek Kişilik Soma Eylemi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

17b96b4d750362f2d5ddda9c274957eeMersin’in Silifke İlçesinde tiyatro sanatçısı Ahmet Gedik, Manisa’nın Soma İlçesi’nde meydana gelen maden faciasında yaşamını yitirenler için tek kişilik eylem yaptı.

Silifke Sanat Platformu Duvarsız Sanat Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Ahmet Gedik, maden işçisi kıyafetine bürünerek Atatürk Anıtı’nda tek kişilik sessiz eylem yaptı. Yer altında insanların evlerine, çocuklarına ekmek parası için götürmek için öldüğünü belirten Gedik, “Kaçıncı katliam bu?” diye sordu. Ölümlere artık ‘dur’ denilmesi gerektiğini vurgulayan Ahmet Gedik şunları söyledi:
“Kader dediniz, ‘Güzel öldüler, ebediyete gittiler’ diyorsunuz şimdi de. Bu kadar kolay mı? Lanet olsun sizin istatistik, iş güvenliği yasaları, uzman kişilerin görüşleri, kader diyenler, iş kazası, ölenlere rahmet falan filan zırvalarınıza. Lanet olsun siz öldürdünüz. Sizin kar hırsınız, rant kavganız, doymak bilmeyen o midenize lanet olsun. İsmini okuduklarınız, babamız, ağabeyimiz, evladımızdır. Başımız sağ olsun. Bu ülkede insanlık yine ölmüştür. Ölenler, bizleriz farkında mısınız? Her geçen gün insanlığımıza saldırıyorlar. Görünen o ki, 50 yılın en büyük kitlesel işçi katliamıyla karşı karşıyayız. Artık dur diyelim bütün bu ölümlere. Vicdanımız, insanlığımız için artık tepkisiz kalmayalım.”

Gedik’in tek kişilik eylemini yaklaşık 2 saat sürdürdü.

anamurbulten.com

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.