Üniversiteliler Oyunlarını Soma İçin Oynadı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

universiteliler-tiyatro-oyununu-soma-sehitleri-icin-oynadi-Adana’daki Çukurova Üniversitesi Tiyatro Kulübü (ÇUTİK) üyeleri, Somada ölen madenciler için oynadıkları tiyatro oyunu öncesi davetlileri maden işçisi görünümünde karşılandı.

ÇÜTİK üyeleri tarafından Mithat Özsan Amfisinde sahneye konulan “Albaykuş” adlı oyun Soma’da hayatını kaybeden 301 madenciye adandı. ÇÜTİK üyeleri oyun öncesinde fuayede bekleyen tiyatro severleri, maden işçisi rolünde, yere yatarak ya da ayakta yaralı olarak karşıladı. Yerde yatan oyunculardan birinin kadın olması, “Madende kadın çalışmaz ki?” sözünü akıllara getirse de ÇÜTİK öğrencileri, “Madenci bir gün, evde bekleyenler her gün ölür” diyerek çalışmaları hakkında bilgi verdi.

ÇÜ Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü 4. sınıf öğrencisi Tiyatro Kulübü üyesi Fatih Yalçın 7 kişilik oyuncu kadrosu ve teknik ekiple bu oyuna hazırlandıklarını, belirterek, “Bu oyunu oluşturmamızdaki amacımız, hayatın hengamesinde unuttuğumuz şehitlerimizi, hayatını kaybeden vatandaşlarımızı unutmadığımızı göstermek. Tüm ülkemizi yasa boğan Manisa’nın Soma İlçesindeki maden faciasında yaşamını yitiren maden şehitlerini de bu vesile ile anmak istedik. Önemli olan, millet olarak, ne yaşarsak yaşayalım birlik ve beraberliğimizi yitirmemek, değerlerimizi unutmamak” dedi.

Şanliurfa.com

 

Paylaş.

Yanıtla